Hogyan szoktassam rá az egy helyre piszkításra?
Hogyan érhetem el, kb 4 hónapos kiskutyámnál, hogy egy helyre piszkítson? Főleg a kakilás lenne érdekes, nagy a kertünk ,egy élmény azt vadászni minden nap, hova végezte a dolgát.
A "vicces" válaszokat légyszi hanyagolni.
Ennek van több módja is, egyik, ha észreveszed, hogy a kutya épp dolgát végezné (és persze ha nem ott van ahová szeretnéd szoktatni) akkor rászólsz határozottan, majd azonnal – ha kistestű akkor akár fel is veheted- odaviszed vagy vezeted ahová szeretnéd szoktatni, majd mondod neki, hogy pisi/kaki. Előbb-utóbb, de inkább előbb rájön, hogy mit is vársz el tőle. És persze minden sikeres alkalomkor agyondicséred!
Ha arra szoktatnak egy kutyát, hogy séta közben végezze el a dolgát az olyan problémákat szülhet a későbbiekben, hogy ha valami okból nem tudja elvinni az ember sétálni a kutyának akkor is csak el kell végeznie a dolgát, és ekkor ismét csak össze vissza fog a kertben aknákat telepíteni!
# 6/6
Senki sem állította, hogy könnyű, de nem is megoldhatatlan feladat.
Én sem állítottam, hogy megoldhatatlan, csak hogy nehezebb. Jóval.
Mert lehet, hogy fontos a kérdezőnek a pázsit, de elválik-e, hogy van-e olyan fontos, hogy amíg otthon van, fél szeme a kutyán legyen, mikor kezd el kakálni. Mivel eleve jóesetben az esetek kb. felét, ha elkapja, akkor ahogy írtad, odamegy a kutyához és rászól, akkor nem tudom a kutya miből fogja megérteni azt, hogy a hellyel van a gond és nem a kakálással. Ő ezt úgy fogja érteni, hogy kaka=nem. Aztán meg igen. ?? Az esetek felében, mert a másik felében nem látja senki és akkor azt csinál, amit akar, nem segít neki senki megérteni, hogy most lehet-e és ha igen, akkor ide is vagy csak oda...?
Kívánom, hogy sikerüljön neki, de ez sok hűhó semmiért.
# 8/8
Te már nagyon túlbonyolítod ezt a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!