Agility kérdés?
Nekem 3 kutyám van összesen, mindet különböző módszerrel tanítottam, tehát volt szerencsém kipróbálni/kitapasztalni mindet.
Kistestű kutyáknál valóban inkább a vezetéses módszert szokták ajánlani, szerintem be is szokott válni. De ez abszolút egyedfüggő. A kistestűmnél bevált a mutogatós nagyon jól, a borderemnél már kevésbé, ő 2x2 módszerrel tanulta végül, és azt kell mondjam, szerintem az a legeslegjobb!! Bármilyen szögből, bármilyen távolról be tudom küldeni, nagyon jól megértette, és ráadásul 12 nap alatt megtanulta (otthon). Látszik a kutyán, hogy érti. Én ezt ajánlom mindenkinek. Ebből is többfajta van, én nem azt használtam ami hasonlít a folyosósra, hanem teljesen egy vonalba tettem hozzá mindig a +2 rudakat, csak először távolabb. Ha érdekel írj privátot és elmagyarázom érthetőbben.
A folyosós illetve V módszert egy maxi keverékemnél alkalmaztam, de kevésbé lett biztos a szlalomja mint a bordernek, pedig neki még oldalt voltak terelők is.
Én azt mondom neked, hogy a mutogatósat nehezebb elrontani, így ha kezdő vagy inkább azzal csináld, de ha elszánt vagy, van otthon saját szlalomod, tudsz sokat gyakorolni, gondolkozós kutyád van és van egy jó leírásod, akkor a 2x2 tutibb módszer.
Maradjunk annyiban h az se mindegy ki az edző... Akiket én ismerek és jónak tartok, azok nem hiszem h mutogatós szlalomtechnikát javasolnának.
Nézz utána a folyosós (channel weave agility címszavakkal rákereshetsz youtubeon) illetve a 2x2nek (2x2 weave) - de egyszer volt itt egy kérdés ezzel kapcsolatban, itt ni:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__1637631-milye..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!