Bichon Havanesének hullik a szőre vagy olyan mint a yorki?
Én eddig nem találtam kutyaszőrt,nekem is havám van.
De amúgy a bichonoknak nem szokott hullani,max annyira mint az emberi haj,de én több hajszálat találok mint kutyaszőrt :D
Mi évente 2x visszük kutyakozmetikushoz tavasszal és ősszel:) De most ez megváltozik,mert kutyakozmetikusnak tanulok szóval időnként igazítok majd rajta :DDDD
Utolsónak
Mi például azért nyíratjuk meg a Havanese-ünket,mert sokat kirándulunk tavasztól-őszig plussz nyáron majdnem minden nap vízparton vagyunk. Nos a hosszú szőr kicsit hátrány lenne ilyenkor. Sokkal könnyebb tisztán tartani röviden.Meg kevesebb bogáncsot és mi egyebet szed össze.Egyszer volt,hogy március vége helyett májusba tudtuk kozmetikába vinni.Olyan hosszú,dús szőre volt,hogy a sima séták után folyamatosan ki kellett kefélni annyi szírszart felszedett.A sok bogáncsról,toklászról ne beszéljünk.Amikor már úgy bele ragadt,hogy csak a kivág segített azóta fogadtuk meg,hogy mivel mi aktív életet élünk vele,jobb a sportos,rövid neki.Nem mellesleg 3x annyi koszt hozott be akkor hosszú szőrrel.Mint röviddel.
Számunkra és a kutya számára is praktikusabb a rövid szőr.Tavasztól-őszig.
02-10 02:37 vagyok :)
Persze, hogy sok a macera vele.. Balaton parti vagyok, külön tudom élvezni ha belehempereg valamibe a parton.., és nemcsak mocskos hanem büdös is, és akkor mehet a fürdetés ami cirka 3 órát vesz el a napomból mire szépen átfésülöm gondosan megszárítgatom stb... De ezt vállaltam ezzel a fajtával.. Én sem földig érő szőrrel tartom.., de nem nyírom meg centisre a szőrét.., nem véletlen hosszú szőrű kutya.., Viszont az is igaz, hogy van aki nem engedheti meg magának, hogy napi 1 órát fésülgesse a kutyáját. Viszont az már nem normális amit a Löwchennel csinálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!