Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kell így adagolni a...

Miért kell így adagolni a száraz tápokat?

Figyelt kérdés

Purina Pro Plannal etetem a westie-met.

most lett 6 hónapos, és látom, hogy hiába nőtt, le kell csökkentem az adagját kb. 150ről 75gr-ra/nap.

viszont amint eléri a 8 hónapot, ismét növelhetem 150re, majd pár hónap elteltével újra csökkentenem kell 75-re.

Valaki ezt meg tudná magyarázni, h miért?

Nem csak a Purinánál van így,mert több száraz táp csomagolásán is megnéztem a napi etetési adagot.

2010. febr. 8. 09:30
 1/5 anonim ***** válasza:
Az a táblázat a kifejlett felnőtt kutya testsúlyára vonatkozik. Én már 4 hónapos korától a felnőtt (80 kg-os) adagot adom a kutyámnak, eleinte persze 3, majd 2 felé osztva. A kölyköknek eleinte arányaiban több táplálék kell a növekedéshez, később a növekedés lelassul, akkor meg a szintentartáshoz kell ugyanaz a mennyiség. De a tényleges mennyiség egyedenként is változhat, azon is múlik, hogy mennyit mozog a kutya. Lényeg, hogy ne hízzon el.
2010. febr. 8. 10:43
 2/5 A kérdező kommentje:

szia!

köszi a választ!

nem is azért aggódok, hogy elhízna a kutyusom, csak olyan mintha még éhes lenne..

azért 150 napi adagot 75re csökkenteni..:S

nem a felnőtt kifejlett kutyákra vonatkozik, hiszen a táblázatot kor szerint is kell nézni.

ezért nem értem, h 8 hónaposan miért kaphat megint 150 grammnyit.

de akkor lehet ez a szinten tartás van a dologban:)

csak nem akarom, hogy éhen feküdjön le, mert a táblázat ezt és ezt írja.

2010. febr. 8. 15:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Én is mindig agyalok ezeken az etetési útmutatókon... Érzésből etetem a 10 hónaposomat, és a konzerveken nagyjából annyit ír, amennyit én adok. De a szárazkaják oldalán lévő szerint fele annyit kéne kapnia, mint amennyit én adok. Teljesen izmos, normál súlyú a kutya.Meg az sem tiszta, hogy túl tágak a súlykategóriák határai. Pl. 0-10 ig, meg 10-20 ig. Hát pedig nagyon nem mindegy, hogy 10 vagy 20 kg-s a kutya!

Szerintem érzésből adagolj, mozgástól függően.

2010. febr. 8. 17:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Azért mert egyes életszakaszokban más mennyiségre van szüksége. Van amikor kicsit lassabban nő, van amikor bekövetkezik egy fejlődési ugrás.
2010. febr. 8. 18:47
 5/5 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek a válaszokat!:)

kevesebbet adok neki, mint eddig(bízok a szakemberekben), de azért picivel többet, mint írtak.

bár az is eszembe jutott, hogy így kaphat több jutalom falatot, és több dologra taníthatom ezen korszakában, hisz nem kap annyi tápot:)

hm..hát igen, valóban nem mindegy, hogy 10 v. 20 kilós a kutya, lenne mit javítaniuk rajta.

még egyszer köszönöm a gyors válaszokat!

2010. febr. 9. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!