Minden éven, míg a kutya él, újra és újra regisztrálni kellene?
Tavaly, amikor bejött ez az ebrendelet, kaptam egy vaskos értesítő levelet, hogy regisztráljam a kutyámat. Egy rengeteg oldalas(kb.30-32) dokumentációt kellett kitölteni, amiben az égadta világon mindent tudni akartak rólam (az ebtartóról), a lányomról(a tulajdonosról) és a kutyáról.
Kérhetik most ezt újra? Megpróbáltam online, ott jóval rövidebb a procedúra, de ott nem sikerült...
Nálunk nem küldtek ki semmi ilyesmit. Az önkormányzattól jött ki egy ember (még tavaly előtt) és felírta, hogy kinél milyen kutya van (ahol nem voltak otthon, ott benézett a kerítésen és úgy írta őket össze... érdekes o.O )
Azóta nem láttam (pedig azóta már van egy másik kutyánk is) és nem is kaptunk ilyesmit. Én erről sem hallottam, hogy 3 évente össze kellene őket írni. Kíváncsi lennék a cigánytelepekre hányan mennek be ezért...
Nálunk ez így megy (Bp. 9. ker):
Nemrég költöztünk ide és utánajártam a dolgoknak.
Bementem az önkormányzathoz és jeleztem, hogy szeretném a kutyámat "bejelenteni". Adtak egy 2 oldalas nyomtatványt, a neve Ebösszeíró lap. Kitöltöttem, kaptam egy átvételi elismervényt és kész. Ezzel mi már rendben is vagyunk.
De sokat elfelejtik, hogy ha pl.
-meghal egy kutya,
-elköltözik a család (a kutyával együtt),
-gazdát vált a kutya (akár családon belül és egyazon lakcímen)
ezeket is mind le kell jelenteni.
Ha költözés van, akkor ki kell jelenteni a régi címről és be kell jelenteni az új címre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!