Mudisok! Melyik kennelt válasszam?
Szerintem gondold mèg át a cèlod a kutyával. De. mèg azt ìrtad az agilityre, h amatamatőr szinten, mostanra meg komoly cèljaid lettek benne.
Ez rosszul is elsülhet, ha nem megfelelő kennelt ès egyedet választasz!
Csongrád megyében én a Hagyma-földi kennelt ismerem, ahogy nézem ott lesznek is kiskutyáik, mondjuk azt nem írja mikor:
És nekem úgy rémlik hogy a Tápai Tekergő kennel is Szeged-környéki, de ennek a kennelnek nem tudom hogy lenne honlapja, így nem tudom terveznek-e almot.
Ha a távolabbi kennelek is beleférnek, akkor nagyobb a választék a már megszületett, illetve a közeljövőben születő almok közül.
Pl. az Irhaberki kennelben van egy eladó két hónapos kiskutya: [link]
De ahogy előttem is írták, érdemes figyelni a Facebook - Mudi eladó csoportot. :)
Hááát nem túl sokat, mivel sok közöm egyébként nincs Csongrád megyéhez, én dunántúli mudis vagyok. :)
De lássuk.
Ahogy írtam, a Tápai Tekergőről sok infom nincs, mivel nincs honlapja, és azért én általában onnan szoktam tájékozódni. Amennyit mégis tudok mondani, az hogy amennyire tudom ott inkább a hagyományőrzés és a terelés a fontos, nem annyira a modern kutyás sportok, de így hogy írod hogy tanyán élsz, lehet ez nem hátrány.
A Hagyma-Földit is inkább a honlapja alapján ismerem, és szerintem vannak jó kutyáik. Másrészt attól hogy "sima küllemtenyészet" ahogy előttem írták, szerintem bőven jó kutyát lehet onnan kapni sportra. Kormosvári-Hajtó Pletyka is "sima küllemtenyészetből" származik (kérdező, ha nem ismered mindenképp keress rá), és igen lehet mondani hogy kivételek mindenhol vannak. De szerintem meg attól hogy a kiskutya szüleivel nem sportolnak, mert nekik nem ez a céljuk, az nem azt jelenti hogy az ő kölykük nem lesz alkalmas sportra, ha valakinek meg ez a célja...
De ez csak személyes vélemény, mivel én nem sportkutyát kerestem magamnak sose, így lehet hogy nincs igazam. Azt válaszd amelyik szerinted hozzád legjobban passzol, mert pl. nekem meg az előző válaszolók által említett kennelekből (Köves-bérci Betyár, Szélvigyázó-Garabonciás) nem kellene kutya. Nem azért mert "rossz" kennelek, hanem mert másfajta kutyát kerestem... Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!