Hagyod, hogy a jólnevelt kutyád húzzon, amikor?
Szerintem pont az a jólneveltség lényege, hogy akkor sem húz a kutya, amikor valamihez nagyon hamar, nagyon oda szeretne menni, mert mondjuk a futattóból hazafelé nem nagy kunszt az, hogy ne húzzon, ellenben azzal, amikor másik kutya/madár/macska/kedvenc bokra van előtte.
Ha már eleve úgy kezdődik a séta, hogy rohan a kutya, amerre akar, akkor az nem jól kezdődik.
Csak kivételes esetben :)
Mikor kint vagyunk a Margitszigeten és rövid, 1,5 méteres pórázon van, akkor egy kicsit húzhat. Amikor ráteszem a 6 méterest, na azon nem, bár alapból a hosszú pórázon nem is húz, max amikor a végére ér de olyankor meg hátraarc és jön vissza felém.
Ha meglátja a tesómat az utcán (nem velünk lakik) akkor is húzhat egy kicsit.
Meg a futtató... A kapu előtt 1-2 méterrel már (ill. még) nem bírja kontrollálni magát, úgyhogy ott már hagyom (egyébként is rengeteget javult, régebben már akkor mozdony fokozatba kapcsolt amikor arra fordultunk a séta elején amerre a futtató van). Viszont a kapun nem rongyolhat be előttem, szépen mellettem besétál, nem tolakszik :)
7-es vagyok.
2-es válaszolóval egyébként egyetértek, nálunk sem jönnek láb mellett végig a kutyák, kiengedem őket előre, de nem húzhatnak, vagy ahogy a kettes is fogalmazott, nem lehet kényelmetlen már a séta/a feszes póráz.
A párom is olyan, hogy szinte mindegy hogy megy a kutya mellette/előtte, a lényeg, hogy a-ból b-be eljusson :D
Ha már nagyon húzza vagy valami, akkor rászól, visszarántja, stb, (ami engem egy kicsit zavar, mert én nem szeretem ha nagyon húz, de ez én vagyok), aztán mennek tovább.
Mikor azt mondják, hogy a kutya a vezető, mert előtted megy, ez egy baromság! Nézzük csak meg a szánhúzó kutyákat és egyéb hasonló sportot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!