Kutyatartási váratlan költségek, mennyire reális ez az összeg?
Ha éves szinten kiszámítható, akkor az már nem váratlan :))
Az a váratlan, hogy 7 évig sose volt nem tervezett állatovosi költségem, aztán hazahoztam a kisebbik kutyámat, és azóta félévente 30-70ezer Ft-os váratlan költségünk adódik, mert szétveri magát, vagy szétveri egy másik kutya, vagy benyal valamit, mert gyengébb az immunrendszere. Ilyen szempontból tökmindegy, hogy fajtamentős keveréked van vagy tenyésztőtől vett drága kutyád, bármelyikkel történhet baleset, elkaphat valamit, lenyelhet valamit, amit nem kéne, ehet mérget az utcán, vagy a kertben, stb.
Az ismeretségi körömben amúgy pont mostanában volt pár eset, sajnos nem sok az a 400ezer 3 évre. Egy durva balesettel, vagy egy drága kezelést igénylő betegséggel hetek alatt is elmehet ennyi.
Szerintem baromi sok.
Mondjuk én eleve olyan rendelőbe járok, ahol nem azzal indítanak, hogy "vizsgálati díj 5000" amit már azért elkér hogy rápillant a kutyára.
Állatkórházak szintén nagyon magas tarifával dolgoznak, egy sima ivartalanítás kan kutyának 30-40000 között van míg ahova én járok 17000 (és nem gagyi hely).
Gyanítom te se a legolcsóbb helyre mentél és talán rád tukmáltak pár infúziókúrát aminek sok haszna nem is volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!