Egy Labradort szerintetek lehet panelban tartani?
Hát... én a szüleimmel lakom, és (bár) itt egy foxi van, ami szerintem nagyobb mozgásigényű, így pláne látom, hogy nem tesz jót neki, ahogy a szüleim tartják. Nem csak attól, hogy nincs kint és nem mozog eleget, hanem a számára bezárt, szűk életvitel teljesen lemerevíti és egészségtelenné teszi. Mondjuk a foxi eleve ideggyenge kutya kissé, és a levezetetlen energiák nagyon feszültté teszik. Ráadásul azt képzeli magáról, hogy ember... Miközben, megjegyzem, hatalmas udvarunk van, fűvel, fával, minden kutyajóval...
Most vettem egy mudit, aki bár szintén bent lakik, de csak mert még kölyök. Viszont így is többet van kint, mint a szüleim kutyája. Ha jobb idő lesz, meg ő is nagyobb lesz, akkor is sokat fog bent aludni, de lesz olyan, hogy sokat kint, és emellett vinni fogom futni, úsztatni.
Meg lehet ezt oldani szépen. Ha van sok-sok időd a kutyusodra, annyi, hogy a kutya szinte csak annyit legyen otthon, hogy aludhasson, ehessen, pihenhessen, és egyébként sokat viszed kifelé, főleg a természetbe, akkor nem hiszem, hogy gond lenne a panelban.
Amúgy, ha van otthon szájkosár a készletben, az jó, mert van, ahol kérik (mondjuk utazásnál, vagy olyan közhelyeken, tereken), de egy egyszerű sétáltatás alkalmával nem hinném, hogy szükségszerű. Csak akkor, ha agresszív.
én lebeszélnélek. nem tudom mennyi szabad időd van, de panelban nem úgy van, hogy reggel meg este megeteted, aztán el van egész nap az udvaron, majd hétvégén megfuttatod és kész. Egy ilyen kutya nagyon sok "trutyit" termel ám, erre is gondolj.
nem rosz idulatból mondom, én is nagy kutya mániás vagyok, de én kivártam az éveket amíg elkerültem a panelból. minden tényezőt vegyél számításba, úgy dönts.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!