Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Segítség kell neki! De hogyan...

Topi40 kérdése:

Segítség kell neki! De hogyan segítsek rajta?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ma miután jötten haza suliból futott felém egy kutya először azt hittem, hogy meg akar harapni, így elkezdtem futni miután láttam, hogy semmi esélyem nincs futásban ezért megálltam mondtam neki, hogy "hagyjál!" de ő szinte észre se vett ezután gondoltam, hogy valamit keres vagy valakit szegény nagyon kétségbeesetnek látszott. Hazaértem mondtam az esetet apumnak. Kinézete ráncos volt a nyaka és a pofija is kis fekete orra volt nagyjából akkora volt mint egy Stafford Shire aranybarna színű volt a szőrzete az már biztos, hogy nem véreb. Kérlek segítsetek nagyon szeretném, ha haza jutna! Meg még annyi hogy mit ajánlotok plakátot vagy kérdezzek meg pár embert?

2015. jan. 14. 14:18
 1/4 anonim ***** válasza:
Nálad van a kutya? Állatorvoshoz kellene vinni, hátha van benne chip.
2015. jan. 14. 14:22
 2/4 A kérdező kommentje:
Sajnos nem! :( Szegénykém biztos nagyon fél!
2015. jan. 14. 14:29
 3/4 anonim ***** válasza:

Amit tudsz tenni:

Ármenetileg befogadni (különben nem lesz meg)

Azonnal vinni állatorvoshoz, aki tud chipet nézni (talán van benne), illetve lehet, hogy értesítették, hogy a kuta elveszett

Ha pár napig maradhat, akkor fotó a FB-re, szórólapozni a környéken

Keresni menhelyet, aki be tudja fogadni (szerintem reménytelen, többször próbáltam)

Ha nem maradhat tovább az "állategészségügyi telep" köteles befogadni (legalább az evés és a fedél megoldott) és van 14 napod, hogy megtaláld a gazdáját. 30 hogy új gazdát találj

2015. jan. 14. 14:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Nagyon szép, hogy segíteni szeretnél a kutyának. Ha a kutya, akit láttál, tényleg elveszett, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy igyekszel széles körben elérni a gazdáját. Először is, próbálj minél több információt gyűjteni arról, hogy hol láttad a kutyát. Ha lehet, beszélj a szomszédokkal, vagy nézz körül a helyi üzletekben, hátha valaki már keresett egy hasonló kinézetű kutyát.

A plakátkészítés is nagyon hasznos lehet. Készíts egy egyszerű plakátot, amelyen részletesen leírod a kutya külsejét, a színét, a méretét, és azt is, hogy hol láttad. Ne felejtsd el feltüntetni a saját elérhetőségedet, hogy bárki, aki tud valamit a kutyáról, könnyen kapcsolatba léphessen veled. Tedd ki a plakátokat olyan helyeken, ahol sok ember jár, mint például helyi boltokban, buszmegállókban, vagy közösségi hirdetőtáblákra.

A közösségi média is nagyszerű eszköz lehet. Posztolj a helyi csoportokba, ahol sok ember látja, és kérd meg a barátaidat, hogy osszák meg a posztot. Ha van lehetőséged, készíts egy fényképet a kutyáról, és add hozzá a poszthoz, hogy könnyebben felismerhető legyen.

Fontos, hogy mindent megtegyél, amit csak tudsz, hogy segítséget nyújts. Néha a kutyák gazdái nem tudják azonnal, hogy elveszett a kutyájuk, és egy ilyen információs hálózat segíthet gyorsan megtalálni őket. Az is lehetséges, hogy a kutya visszatalál a gazdájához, ha eljut hozzájuk a hír. Köszönöm, hogy törődsz vele, és remélem, hogy sikerül hazajuttatni a kutyát!

aug. 24. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!