Hogyan tudnám a kutyáimat leszoktatni aról, hogy ne szökjenek?
Van egy Beagle szuka , 2 db Keverék Kan kutyám és amint a kapu nyillik el is mennek! Hogyan tanítsam meg nekik , hogy ne menjenek a "világnek" ???
(Ja és még ha kimennek velem ellentétes irányba futnak)
üdv!
Már vannak olyan nyakörvek amin behatárolod a kutya területét és nem lépi át.Halottam spray-ről is már hasonló dolgot.Villanypásztor???!!!óvatosabban nyisd a kaput!
Amúgy jutalom falatos kutyát nem ajánlok senkinek!Rend szervezeteknél használt kutyáknál sem alkalmazzák a jutalom falatot inkább helyette extra játék!!
18:31-esnek!
Nekem van egy kan kutyám és mindig elcsavarog amikor nem lát az utcában és keres! Apukám eleinte elverte de semmi haszna nem volt belőle hisz mindig engem keresett!
Készítsetek dupla kerítést, ne tudjanak a kapu közelébe menni. A többi helyen is biztonságos kerítés kell.
Az a kutya, amelyik rászokik a szökdösésre, ráadásul ha beagle, az mindig is próbálkozni fog vele.
Még akkor is, ha közben ivartalanitva lesz.
Foglalkozz velük minél többet, amikor időd engedi, s kapun kívül csakis kísérettel, pórázon legyenek.
Nekem két beagle kutyám van és sose akartak szökni. Sokszor nyitva van a kapunk és csak kinéznek de visszajönnek.
Volt már rá példa, hogy macskára se mentek el sőt még az idegenek hivására se mentek ki a kapun.
Az oka, hogy napi 2 óra rohangálás a parkban plusz itthoni foglalkozás és sok sok szeretet.
Szerintem a legtöbb kutya aki szökik azért teszi, mert ninsc eléggé kielégitve a mozgásigénye! Neked is nem heti 3x hanem minden nap kéne rá szánni időt és nem 1 órát hanem minimum 2-őt. Én mikor jó idő van 4 órát szoktam parkban lenni (persze azért, mert vagyunk vagy 10en kutyások és egymást szórakoztatjuk)
De hétvégenként 4 óra agility edzés vagy beagle túra is eléggé kimeriti Őket szóval nincs hiány mozgásban.
Szóval ajánlom a naponta 2 órás sétákat plusz otthoni foglalkozás.
VAGY! Fárazd le őket szellemileg ne pedig fizikailag!
Tanits nekik új dolgokat! Az is eléggé megterheli az agyukat és ha fél órát tanitgatsz mindegyiknek akkor szerinem jól esik nekik majd a pihenés.
Remélem érthetően irtam és sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!