Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudnám a kutyáimat...

Hogyan tudnám a kutyáimat leszoktatni aról, hogy ne szökjenek?

Figyelt kérdés

Van egy Beagle szuka , 2 db Keverék Kan kutyám és amint a kapu nyillik el is mennek! Hogyan tanítsam meg nekik , hogy ne menjenek a "világnek" ???

(Ja és még ha kimennek velem ellentétes irányba futnak)

2010. febr. 6. 10:48
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

üdv!

Már vannak olyan nyakörvek amin behatárolod a kutya területét és nem lépi át.Halottam spray-ről is már hasonló dolgot.Villanypásztor???!!!óvatosabban nyisd a kaput!

Amúgy jutalom falatos kutyát nem ajánlok senkinek!Rend szervezeteknél használt kutyáknál sem alkalmazzák a jutalom falatot inkább helyette extra játék!!

2010. febr. 9. 18:38
 12/22 anonim ***** válasza:
Nem heti 3xkéne hanem napi 1-2x.
2010. febr. 9. 19:34
 13/22 anonim ***** válasza:
Egyszerű! Amíg ti kimentek a kapun, engedjétek be a kutyákat! Nem muszáj a nappaliba, elég az ajtó elé!
2010. febr. 9. 19:45
 14/22 anonim válasza:
43%
Jézusom, gratula a verd meg, meg a kiengedem hogy kint végezze a dolgát. Nekik inkább plüsskutyát javasolnék, egyébként az eredeti kérdés, a kutyának meg kell tanitani dolgokat és soha nem büntetéssel pláne veréssel. Motiválni kell, játékkal, jutalomfalattal. Alap amit a kutyának tudnia kell az ül és a marad, csak ezt kell neki megtanitani, csak hát erre időt és némi kb 5 percnyi energiát kell szánni.
2010. febr. 9. 22:22
 15/22 duhaj ervin ***** válasza:
Nekem is pontosan ilyen kutyám van,és állandóan elszökik,pedig naponta háromszor viszem ki.Este két órát futkározik.A környéken már ismerik,mint a rossz pénzt.Valószínű,hogy nagyon nagy türelmet igényelne,de mi elvagyunk így is.Imádjuk egymást,persze időnként nagyon pipa vagyok rá,pláne,ha időre kellene menni valahová és nekem keresni kell.Kitartást,vagy határozott nevelést!
2010. febr. 10. 12:42
 16/22 anonim ***** válasza:
48%

18:31-esnek!

Nekem van egy kan kutyám és mindig elcsavarog amikor nem lát az utcában és keres! Apukám eleinte elverte de semmi haszna nem volt belőle hisz mindig engem keresett!

2010. febr. 10. 13:44
 17/22 anonim ***** válasza:

Készítsetek dupla kerítést, ne tudjanak a kapu közelébe menni. A többi helyen is biztonságos kerítés kell.

Az a kutya, amelyik rászokik a szökdösésre, ráadásul ha beagle, az mindig is próbálkozni fog vele.

Még akkor is, ha közben ivartalanitva lesz.

Foglalkozz velük minél többet, amikor időd engedi, s kapun kívül csakis kísérettel, pórázon legyenek.

2010. febr. 10. 16:44
 18/22 anonim ***** válasza:
Én kiskorától kezdve rászóltam ha nyitva volt a kapu és arra ment, így megtanulta hogy nem megy ki, és nem is megy ki, ha kidobom direkt a labdáját akkor sem. De neked sztem nehezebb dolgod lesz. Én rendszeresen csináltam hogy kinyitottam a kaput, kint voltam vele az udvaron és ha arra ment rászóltam, de ehez azért egy engedelmes kutya kell. És egyik előttem szólónak is nagyon igaza van legfontosabb a behívás. Nézd meg a linket amit küldött.
2010. febr. 10. 19:13
 19/22 anonim ***** válasza:

Nekem két beagle kutyám van és sose akartak szökni. Sokszor nyitva van a kapunk és csak kinéznek de visszajönnek.

Volt már rá példa, hogy macskára se mentek el sőt még az idegenek hivására se mentek ki a kapun.

Az oka, hogy napi 2 óra rohangálás a parkban plusz itthoni foglalkozás és sok sok szeretet.

Szerintem a legtöbb kutya aki szökik azért teszi, mert ninsc eléggé kielégitve a mozgásigénye! Neked is nem heti 3x hanem minden nap kéne rá szánni időt és nem 1 órát hanem minimum 2-őt. Én mikor jó idő van 4 órát szoktam parkban lenni (persze azért, mert vagyunk vagy 10en kutyások és egymást szórakoztatjuk)

De hétvégenként 4 óra agility edzés vagy beagle túra is eléggé kimeriti Őket szóval nincs hiány mozgásban.

Szóval ajánlom a naponta 2 órás sétákat plusz otthoni foglalkozás.

VAGY! Fárazd le őket szellemileg ne pedig fizikailag!

Tanits nekik új dolgokat! Az is eléggé megterheli az agyukat és ha fél órát tanitgatsz mindegyiknek akkor szerinem jól esik nekik majd a pihenés.

Remélem érthetően irtam és sok sikert!

2010. febr. 10. 19:46
 20/22 A kérdező kommentje:
Kapnak rendesen enni :@
2010. febr. 12. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!