Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya gyerek kapcsolatáról...

Kutya gyerek kapcsolatáról szeretnék érdeklődni?

Figyelt kérdés
Kertes házban lakunk van egy 3 éves német juhász kutyusunk,és egy labrador aki 1 éves.igazi imádnivaloak,és gyerek barát kutyák. Minden gyermek ide jár simogatni.az lenne a kérdésem hogy nyáron kisbabánk fog születni és van agodnivalom hogy esetleg féltékeny lessz a 2 kutya a gyerekre mert eddig ők voltak a középpontban. Nagyon okosak szofogadoak de nem tudom hogy reagálnak ilyen helyzetben.a házba nem járnak be csak ha beszöknek nèha.

2015. jan. 7. 19:18
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha a kutyáid jólneveltek, szocializáltak, nem kell aggódnod. De azt bármely kutyánál be kell tartani, hogy kisbabát, kisgyereket soha nem hagyunk egyedül a kutyákkal.
2015. jan. 7. 19:25
 2/9 anonim válasza:
Nekünk is a nyáron fog megszületni a babánk, egy ismerősöm aki nagyon ért a kutyákhoz a következőt tanácsolta (a húga mikor szült ugyan ezt tanácsolta neki, megfogadta és bevált!) Kicsit morbid: amikor megszületik a baba az első pelusát rakjátok be a kutya-kutyák helyére ahol alszik,alszanak hogy érezze,érezzék az "illatot", és hagyjátok bent pár napig vagy amíg a babával nem mentek haza. Ösztönösen tudni fogják ,hogy egy új kis családtag fog jönni. ha megérzik majd a babád illatát tudni fogják, őt szeretni kell, családtag, és nem lesz semmi baj! Én megfogadom a tanácsát, és ugyan így fogunk tenni mi is.
2015. jan. 7. 19:27
 3/9 anonim ***** válasza:

Akármennyire is jól neveltek a kutyák, gyereket nem hagyjuk velük/vele egyedül!!!

Plusz a gyerekkel is meg kell értetni, hogy a kutya nem egy plüss állatka!

2015. jan. 7. 19:43
 4/9 anonim ***** válasza:
A két kutya együtt talán sok egy ilyen helyzetben, amikor egy új falkatag érkezik és annak a "jogállása" nem egyértelmű a kutyák szemében.
2015. jan. 7. 19:48
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat kiprobálom a pólusos verziót. Persze óvatos leszek. És elég időt tölteni a kutyákkal is.amúgy imádom őket és ők is minket.
2015. jan. 7. 20:31
 6/9 anonim ***** válasza:
71%

"nagyon ért a kutyákhoz a következőt tanácsolta (a húga mikor szült ugyan ezt tanácsolta neki, megfogadta és bevált!) Kicsit morbid: amikor megszületik a baba az első pelusát rakjátok be a kutya-kutyák helyére ahol alszik,alszanak hogy érezze,érezzék az "illatot", és hagyjátok bent pár napig vagy amíg a babával nem mentek haza."

Ez egy übernagy baromság. Nem bevált, hanem olyan volt a kutya. :)))

Tényleg van, aki TÖBB NAPIG szagoltatná a kutyával a pelust?

Eszem megáll.

Két gyereknél és két kutyánál működött: Hazajöttünk a kórházból, megszagolták a gyerekeket, és bementünk. Aztán amikor kivettem a gyerekeket szellőztetni, akkor megnézegethették. Mindig éreztettem velük, hogy természetes, hogy van a gyerek. Ennyiből ért a kutya.

Ezt a hülye tanácsot még mindig nyomják... Őrület.

2015. jan. 7. 21:23
 7/9 anonim ***** válasza:

"ha megérzik majd a babád illatát tudni fogják, őt szeretni kell"

Aki ilyen hülyeséget ír, az tudja, hogy a kutya egy állat? Nekik nem KELL szeretni, ilyen baromság csak az emberi társadalomban van.

Mellékesen: a nagytesónak sem KELL szeretni az újszülött kistesót. És ő ember, aki ért a szóból.

2015. jan. 7. 21:25
 8/9 anonim ***** válasza:

Fúj már. Napokig szagolgatni a használt batyut?!

Adok akkor használható tanácsot én ... Kapják meg a kutyák továbbra is a nekik járó foglalkozást, sétát. Ne legyenek elhanyagolva. Ha a szagos trükköt akarjátok bevetni, akkor a babához valami régi pólót vagy hasonlót tegyetek. Pár napig legyen az ágyában, testénél (és ez egy tiszta ruhadarab legyen!!). Aztán mehet a kutyusok helyére. Mindegyik kutya helyére 1-1.

A kutyák legyenek jól neveltek, tudják a helyüket a rangsorban, legyenek tilthatóak dolgokról. És SOHA ne maradjanak kettesben a gyerekkel. Soha. Akármilyen cukik vele, akármennyire nyalogatják, bújnak hozzá, nem szabad. A gyerekek kiszámíthatatlanok, a kutya pedig félreértheti a jelzéseit és odakaphat. De akár abból is baj lehet, hogy fellöki a betonon stb ... Oda kell figyelni, nevelni kutyát, gyereket egyaránt és akkor nincs semmi gond.

2015. jan. 7. 22:25
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha olyan okosak még vigyáznak is rá.ÉN már tapasztaltam a hugomnál.
2015. jan. 8. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!