Mennyivel lesz nehezebb tanítani? Többi lent.
Tavasz vége fele veszünk kutyát.
Június közepéig nekem suli van, ezért arra fele hajlok, hogy addig a tenyésztőnél hagynánk, mivel tudom, hogy 1-2 hétig semmiképp sem szabad magára hagyni, nemhogy 7-8 órára.
Viszont azt is tudom, hogy így pont "lemaradnék" arról az időszakról, amikor a legtanulékonyabbak.
Egész délután tudnám tanítani, így kevesebb lenne a "lemaradása", viszont a délelőttöt egyedül töltené.
Igazából ezt egy ismerősöm javasolta, hogy hozzam el 8 hetesen, kissé el is bizonytalanított, de továbbra is inkább arra hajlok, hogy maradjon inkább a tenyésztőnél addig, amíg sulim van.
Szerintetek jól döntenék, ha magamra hallgatnék?
Illetve így mennyivel lesz nehezebb tanítani?
nyugodtan hagyd a tenyésztőnél ha engedi.
az alatt a pár hét alatt kutya viselkedés szempontból tanul sokat, amit te nem tudsz megtanítani neki.
az ül fekszik stb parancsokkal meg csak amúgy is vesződnél kb 5-6 hónapos koráig..
Miért nem akkor vesztek kutyát, amikor vége a sulinak?
A szüleid mit szólnak az ötletedhez?
Egyébként a kutyák megfelelő módszerrel (pl. klikker, jutalomfalat, dícséret...) taníthatóak akár 4-5 éves korukban is többé-kevésbé. Igazából talán csak a kutyusnak lesz rossz, hogy megszokja azt a helyét és utána elszakítod onnan... Vannak kutyafajták, amik jobban viselik az ilyesmit, ilyenek fajtákból lesznek a vakvezető kutyák is, pl. labrador, golden retriver, de én a helyedben megvárnám a suli végét és akkor vennék kutyust. Így nem maradsz le a cuki kölyökkoráról sem.
Kár lenne kihagyni azt a kis cuki "plüsskutyusos" korszakot...
Én biztosan megbeszélném a tenyésztővel, hogy nála maradjon még arra a pár hétre.
A kutya ettől nem fog kevésbé kötődni hozzád, sőt, nagyon jót tesz neki, ha minél tovább a testvéreivel és az anyjával marad.
Semmivel sem lesz nehezebb tanítani! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!