Ha egy tenyésztőnek nincs lehetősége progeszteron szint tesztet csináltatni akkor hogyan fedeztet?
Ugyan kutyákkal nincs tapasztalatom, de loavkkal van némi.
Az nem megoldható, hogy ott maradjatok abban a bizonyos pár napban, amíg nagy az esély arra, hogy felvegye a kant? Így naponta lehetne próbáltatni.
A másik: ezek a kanok fedeznek mesterségesen? Mélyhűtött spermát előre megvásárolva, a kutyával olyan felszerelt kórház közelében maradva, ahol mind a tesztet, mind a termékenyítést el tudják végezni nem lenne megoldható? Vagy a kórház panziójára bízni a kutyát erre az időre?
Nem panzióra gondoltam, hanem állatkórházra, az itteniben benntartják a kutyát, ha kell, ha tüzel, ha nem. Én a helyedben felvenném a kapcsolatot egy olyannal, amelyik végez a mélyhűtött sperma tárolásától a termékenyítésig mindent, nyilván nem csak környékbeli szukákkal dolgoznak.
Én úgy tudom, hogy a 11-15. napok között veszi fel a kant, ez a 3-4 nap nem a világ vége még akkor sem, ha kiveszel egy szobát arra az időre, akár a kórház mellet, akár ott, ahol a kan van.
De biztos lesz itt olyan, aki csinált már ilyet és ért is hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!