Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti anno hogyan vettétek fel a...

Ti anno hogyan vettétek fel a kapcsolatot a kutyátok tenyésztőjével?

Figyelt kérdés
Én arra gondoltam, hogy felhívnám telefonon és megkérdezném, hogy mennek-e a Fehovára, mert akkor ott találkozhatnánk, beszélhetnénk meg minden. Igazság szerint élőben még nem láttuk az említett kutyafajtát (nagyon ritka) és így szeretnénk közelebbről is megismerni a fajtát. Vagy ez rossz ötlet? Már csak azért, mert egy kiállításon nagy a sürgés-forgás, mindenki a többieket figyeli vagy hogy ő mikor következik, stb. Szerintetek?
2015. jan. 1. 20:07
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egy nagyon jó ötlet, először én is megnéztem a katalógusban, hogy lesz-e az a fajta ( ez is nagyon ritka , megírod privibe milyet néztél ki??? kíváncsi vagyok a másik ritkára nem-e netán ugyan az a fajtát néztük ki). Ott megnéztem őket, beszélgettem velük, majd kb utána naponta 5-6 órát a közösségi médián keresztül. Rá egy évre megvettem a számomra legmegfelelőbb kiskutyát.
2015. jan. 1. 20:11
 2/8 anonim ***** válasza:
Felhívtam őket és megkérdeztem, hogy elmehetnénk-e hozzájuk megnézni a kutyákat és beszélgetni egy kicsit?
2015. jan. 1. 20:14
 3/8 anonim ***** válasza:
Felhívtam, és megbeszéltem vele egy találkozót. Nyugodtan telefonálj te is!
2015. jan. 1. 20:29
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi! Nem "ciki" így hogy eddig csak képről láttuk az adott kutyafajtát?
2015. jan. 1. 20:41
 5/8 anonim ***** válasza:
Felhívtam, megbeszéltünk egy időpontot, amikor elmentem hozzá. Nagyon rendes volt, megmutatta a kutyáit, a tervezett párosítás összes eredményét, és nagyon sokat beszélgettünk a fajtáról. Facebookon végig tartottuk a kapcsolatot (és tartjuk mind a mai napig).
2015. jan. 1. 20:48
 6/8 anonim ***** válasza:

Nagyon kíváncsi vagyok melyik fajtát nézted ki. Én egy viszonylag ritkább fajta iránt erősen érdeklődöm és egy másik nagyon ritka fajta is tetszik nekem is.

Szerintem ez egy nagyon jó ötlet. A tenyésztők szeretik megismerni a leendő gazdikat és ha "képes vagy érte kiállításra is menni" akkor már túl rossz azért nem lehetsz. A legtöbben a saját városukban, a lehető legolcsóbban és azonnal akarnak kölyköt, egy ilyen kezdettel, ahogy te szeretnéd nagyon jó, és a legeslegelső szűrőn tuti átmész.

Én annak idején írtam neki egy levelet, hogy ki vagyok, mi vagyok, néhány mondatos alap bemutatkozás, aztán kérdeztem néhány alap kérdést. Aztán a következő levélben kérdeztem egy csomót és én is felvetettem, hogy megyek erre meg erre a kiállításra és jó lenne ha tudna rám előtte, közben vagy utána időt szakítani, ha ott nem meg mondja meg melyik kiállításon.

2015. jan. 1. 20:54
 7/8 anonim ***** válasza:

A Fehovás ötlet kiváló, ugyanis akkor ott láthatod, hogy a kutyái mennyire állják meg a helyüket stresszesebb környezetben. Azt is láthatod, hogyha pl melléjük áll egy másik kutya (pl ring előtti felsorakozásnál), akkor hogy reagál a kutyájuk stb.

Egyébként milyen fajta?

2015. jan. 1. 22:19
 8/8 anonim ***** válasza:
menj ki a kiállitásra, és ott több tenyészetből tudsz kutyát nézni, lehet pont nem is az ő kutyái fognak tetszeni, hanem egy másiké. A képek néha csalókák. Aztán onnantól már lehet informálódni.
2015. jan. 2. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!