Leszoknak-e valaha a kutyájukat ész nélkül szaporodni engedők a kölyökkutyák gyártásáról?
Konkrétan arra gondolok,hogy "egyszer szülnie kell","apa akar lenni","természetellenes az ivartalanítás","mindre van jelentkező" stb.
Most konkrétan az egyik vidéki sintértelepen 3-4 hnapos babák vannak altatási listán,rengeteg van belőlük és bármilyen édesek,senkinek sem kellenek.
Ők is úgy születtek,hogy biztos lesz gazdájuk,ehhez képest sintértelepen ér véget a kis életük.Minek kellett megszületniük?Mikor lesz ennek vége?
Igazad van. Sztem is, kutyát csak sok pénzért tenyésztőtől lehessen venni.
Milyen már az, hogy a szomszédból, meg ingyen!?
Hova vezetne ez a nagy szabadság?
csak az a baj hogy a normalis tenyesztotol sokan nem engedhetik maguknak a kutyat. mivel sokan fajtatiszta kutyat akarnak de nincs annyi penzuk inkabb a szaporitoktol vesznek.
jo volna megszuntetni, de mostanaban egy jo tenyesztonel a kutya egy komoly bicikli araval vetekszik.
nem tudom igy hova jut a vilag
Iszonyúan megdöbbentem azon,hogy babakutyákat jelöltek altatásra.
Ez nagyon kikészített.
Mindenkit,aki ész nélkül elleti a sokszor keverék kutyáját,kötelezném arra,nézzék végig az altatást egy gyepin.Ez talán beleverné a csöpp kis agyukba,hogy NEM SZAPORÍTUNK!
Most nem elsősorban a fajtatiszta kutyákat pénzért gyártókra gondolok(azok sem jobbak),hanem az egykutyás "egyszer szülnie kell"mentalitású gazdákra.Tudjátok,itt is szokott írni pár.
Amíg nem ivartalanítanak ingyen, sőt, mondom, amíg nem büntetik keményen, sittel és pénzzel is a szaporítókat, addig nem lesz eredmény.
Amíg az emberek nem szeretetből, hanem haszon reményében tartanak kutyát, és előbb ütik agyon a nőstény kutyát, semhogy ne engedjenek fiúkutyát a közelébe, addig ez teljesen reménytelen.
Mennyi irgalmat várunk egy olyan társadalomtól, amelyik kikapartatja a saját gyerekét, mert ezzel bizonygatja a szabad akaratát, de nem hajlandó ésszerű fogamzásgátlásra a saját fajtájában sem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!