Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek a kutyám...

Mi a véleményetek a kutyám viselkedéséről?

Figyelt kérdés

Ma elvittem sétálni a 2 éves fox terrier kutyámat először! Tettem vele egy kört a környéken. Fülét, farkát behúzta és mindenhol ahol kutya volt ott megállt, a másik ugatta de ő nem. Nem akart volna megmozdulni csak leült! Majd amikor nagy nehezen elhoztam onnan akkor a következő kutyánál is kicsit makacskodott, de útközben is elkezdett csak úgy szaladni, én meg nem győztem tartani a pórázt, csak futhattam vele! Majd amikor már majdnem körbeért a körutunk akkor megmakacsolta magát és lefeküdt és nem akart volna megmozdulni! Amikor végre megmozdultunk akkor egy kis tacskó ugatta meg de akkor odavittem a kerítéshez, ő szagolta és csendben maradt majd amikor hoztam volna el akkor kicsit rámorgott! Mitől viselkedett ennyire félősen, makacsul a kutya?

Apukámat tartja itt a falkavezérnek, nem engemet! Amikor jön egy idegen akkor állandóan úgy ugatja, hogy játszani akarna vele, ilyesmi hangnemben.

Félt volna az első út során vagy mi lehet a baj? Többször is el lehet vinni sétálni?

2010. febr. 3. 15:35
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a kutya magát tartja falkavezérnek. Olvastad már Jan Fennel - Kutyapszichológia c. könyvét? Szerintem nagyon jó, segít a problémás kutyákon és rávezet a helyes nevelési módszerre. A ti kutyusotok sajnos nincs szocializálódva :( ***** innen le tudod tölteni a könyvet, de boltban sem drágább 2 ezer forintnál.

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. febr. 3. 15:47
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen nincs hozzászoktatva a környezetéhez, nincs szocializálva, nem tudja hogyan kell viselkedni az utcán... Számára teljesen idegen a séta, a kinnti környezet, az idegen kutyák, ezért fél is rendesen.

Nagyon sokat kell vele törődnöd, tanítanod, hogy bepótold amit elmulasztottál!

2010. febr. 3. 15:50
 3/10 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem mivel nem te vagy a falkavezér, hanem alatta lévőnek tekint téged. E miatt nem érzi magát biztonságban veled séta közben.
2010. febr. 3. 15:51
 4/10 A kérdező kommentje:
nincs elhanyagolva, sőt kifejezettem jól van tartva, nevelve csak még most vittem el sétálni és gondolom nem szokott még hozzá a külső környezethez!
2010. febr. 3. 15:51
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem kétévesen, hanem egészen pici korában kell elkezdeni a szocializációt! Így már sokkal nehezebb lesz. Vidd naponta sétálni, és sokat dícsérd ha jól viselkedik. A legjobb lenne ha el tudnál menni egy kutyasuliba ahol elmagyaráznák, hogy mit hogyan csinálj, hogy reagálj a kutya különféle viselkedésére.

És mint fenntebb már írták a Fennell könyv is ajánlott, de ez önmagában nem biztos, hogy megoldja a problémát.

2010. febr. 3. 16:00
 6/10 anonim válasza:
100%

Szia!

Ismerős a helyzet! Igy jártam én is... Első séta még a kutya eddig nem volt ki igy érthető a reakció. Udvaron belül azért "kemény"mert ott ő a fönök. Képzeld el ha te be lennél zárva egy lakásba évekig majd kivinnének ide oda. Korábban kellett volna szokatni a sétához. Idővel majd kialakul és vágyni fog sétálni.

2010. febr. 3. 16:01
 7/10 anonim ***** válasza:
Amiket előttem leírtak az teljesen jó. :D De nem értem, most 2 évig a kutya bent volt a lakásban és nem volt sétáltatva? Vagy kerti kutya? :D
2010. febr. 3. 16:16
 8/10 A kérdező kommentje:
azért... hatalmas a kert. elég nagy szája van ha jön valaki főleg a postás... fúúú. azt már ha meghaljja lélegezni már ugatja :)
2010. febr. 3. 16:19
 9/10 anonim ***** válasza:
:D:D szerintem próbáld meg fojtónyakörvvel vagy klikkerrel, és sok jutifalival. :)
2010. febr. 3. 16:30
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Tipikus szindróma, a faluban a kutyaoltáson mindig ez van: kutya amit soha életében nem vittek ki kerten kívülre, mindentől fél, a kerítésen belül nagy volt a szakálla, így olyanokba is belekötött aki élőben erősebb nála és joggal fél hogy most kikap. Ugyanakkor a pórázhoz sem lett szoktatva, így vonszol mindenfelé amikor éppen kevésbé fél.
2010. febr. 3. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!