Mi a véleményetek a kutyám viselkedéséről?
Ma elvittem sétálni a 2 éves fox terrier kutyámat először! Tettem vele egy kört a környéken. Fülét, farkát behúzta és mindenhol ahol kutya volt ott megállt, a másik ugatta de ő nem. Nem akart volna megmozdulni csak leült! Majd amikor nagy nehezen elhoztam onnan akkor a következő kutyánál is kicsit makacskodott, de útközben is elkezdett csak úgy szaladni, én meg nem győztem tartani a pórázt, csak futhattam vele! Majd amikor már majdnem körbeért a körutunk akkor megmakacsolta magát és lefeküdt és nem akart volna megmozdulni! Amikor végre megmozdultunk akkor egy kis tacskó ugatta meg de akkor odavittem a kerítéshez, ő szagolta és csendben maradt majd amikor hoztam volna el akkor kicsit rámorgott! Mitől viselkedett ennyire félősen, makacsul a kutya?
Apukámat tartja itt a falkavezérnek, nem engemet! Amikor jön egy idegen akkor állandóan úgy ugatja, hogy játszani akarna vele, ilyesmi hangnemben.
Félt volna az első út során vagy mi lehet a baj? Többször is el lehet vinni sétálni?
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Egyszerűen nincs hozzászoktatva a környezetéhez, nincs szocializálva, nem tudja hogyan kell viselkedni az utcán... Számára teljesen idegen a séta, a kinnti környezet, az idegen kutyák, ezért fél is rendesen.
Nagyon sokat kell vele törődnöd, tanítanod, hogy bepótold amit elmulasztottál!
Nem kétévesen, hanem egészen pici korában kell elkezdeni a szocializációt! Így már sokkal nehezebb lesz. Vidd naponta sétálni, és sokat dícsérd ha jól viselkedik. A legjobb lenne ha el tudnál menni egy kutyasuliba ahol elmagyaráznák, hogy mit hogyan csinálj, hogy reagálj a kutya különféle viselkedésére.
És mint fenntebb már írták a Fennell könyv is ajánlott, de ez önmagában nem biztos, hogy megoldja a problémát.
Szia!
Ismerős a helyzet! Igy jártam én is... Első séta még a kutya eddig nem volt ki igy érthető a reakció. Udvaron belül azért "kemény"mert ott ő a fönök. Képzeld el ha te be lennél zárva egy lakásba évekig majd kivinnének ide oda. Korábban kellett volna szokatni a sétához. Idővel majd kialakul és vágyni fog sétálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!