Milyen szembetegsége lehet?
Halihó.
A 9 éves németjuhászom pár napja furán viselkedik,eddig a gondolt egyet a kert egyik végéből a másikba rohant teljes sebességgel,átcikcakkozva mindenen,most pedig óvatosan minden léptét megtervezi.
Most konkrétan akkor néz ránk amikor szólunk neki,mint ha nem látna minket.
Próbálkoztam labdát huzogattam előtte,megsem rezzent,csak amint meghallotta a hangját.
mindkét szeme elé oda tettem az öklömet,semmi csak amint az orrát kezdte mozgatni (szagolt) mozdította a fejét,mindkétszeménél,távolabb,meg közelebb vittem az öklömet,semmi reakció ,lendületből is közelítettem az öklömet ,mint ha ütnék hátha valami de semmi.
Nem zavarta a lámpa sem ,amit lendületből a szeme felé kapcsoltam,be se csukta a szemét.
Néztem a tálhoz úgy megy,hogy lassan az orrával odébb tolta ,mert nem látta,hogy ott van.
Nekiment a lábamnak is ,mint ha ott se lett volna.
Nézegettem kutya jellemző szembetegségeket,zöld/szürkehályog stb...
De kristálytiszta a szeme ,semmi zöldes folt,vagy szürkülés.
Mint azelőtt...
Nem könnyezik stb...
Az a baj,hogy 34 km-re van a legközelebbi állatorvos és kb 5-7 nap mire tudnék autót szerezni,buszra meg logikusan nem engedik fel,és egyik ismerősöm vagy szomszédom se jár arra .
Egyik napról a másikra, mindekét szemre, nincs műszer nélkül látható tünet, az valszeg autoimmun. Készülj, hogy az a legrosszabb lehetőség, és ha szerencséd van is, maximum nem romlik. Mondjuk a szem alapból se nagyon szokott javulni... De ezt majd orvos megmondja ha megvizsgálta.
Mindaddig, amíg nem lép gyulladásba éppen elvan kezelés nélkül, utána viszont órák is számítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!