Kutya csibészelése, hogyan?
Egy 8 hónapos kamasz kutyától mégis mit vársz? A nagytestű kutyák majd olyan 2 éves korukra fognak megkomolyodni, addig teljesen normális, hogy haverkodni próbál.
Arra meg nektek kell megtanítani, hogy ne menjen ki a nyitott kapun (bár eleve nyitva sem kéne hagyni, mert megvan rá az esély, hogy nem csak a kutyát viszik el...), illetve jobban oda kell figyelnetek ezekre a véletlenekre.
Kutyasuliban van ÖV-képzés, ha erre gondolsz, de ismétlem, egy kajla kamaszkutya még nem fog tudni koncentrálni ilyen jellegű feladatokra, még nincs meg az a szellemi szilárdsága. Alap engedelmességire persze elviheted, az sosem árt. De ha konkrétan arra gondolsz, hogy fogcsattogtatva rontson neki minden idegennek akit meglát, ma azt felejts el. Japán harci kutya, a vér nem válik vízzé, majd ha idősebb lesz elő fognak jönni belőle az ösztönök.
"Képzéstől nem lesz az ilyen kutyából jó házőrző" - egy 8 hónapos serdülő kutyától még nem is lehet elvárás, hogy őrizze a házat.ű
Ilyen idős korban az agresszivitás inkább hiba, mint erény, nagyon nem mindegy, hogy a területvédő ösztön (ami ennyi idős korban még nincs), vagy mentális problémák miatt mutat agresszivitást a kutya.
Ez a kutya korának megfelelően, normálisan viselkedik.
Szia!
Nekem hasonló típusú kutyám van, szintén 8 hónapos viszont kan. Nálunk meg pont fordítva van, már 5 hónapos korától, nagyon keményen védi a területét, bizalmatlan az idegenekkel. A családdal egy kajla, bújós kölyök.
Szerintem még fajtán belül is változó, hogy mikor alakul ki a területvédő ösztön. Biztos vagyok benne, hogy pár hónap múlva változni fog. A molosszer típusú kutyák amúgyis későn érők, ezt viszont szem előtt kell tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!