Mit tud a handler amit én egy kutyámat felvezető ember nem?
Szerintem amúgy is a kutyát nézik a bírók és nem azt, hogy ki hogyan van kisminkelve és milyen mini a szoknyája.
LOL, ennyire naív vagy?! Naná, hogy nem csak a kutya számít, hanem a bögyös felvezető, és hogy a kutya gazdája mennyire van jóban a bírókkal. Üdv a valóságban, a ásors kutyaád is annak ellenére nyert, hogy sáros volt, nem azért, mert olyan jó.
Ez egy szakma. Ne mondd, hogy az első pár kiállításodon jobban vezetted fel a kutyádat, mint egy többéves tapasztalattal rendelkező handler. És ezzel a kutyád esélyeit csökkentetted.
Azt soha nem értettem, hogy ha valaki valamit prezentál, akkor miért nem törekszik a maximumra. Nyilván ha esik, mindenki sáros, de azért legyünk már anyira igényesek, hogy nem melegítőben, ápolatlan fejjel mutatjuk be a kutyánkat, nem?
Te úgy véled, tudsz annyit, mint egy profi handler. Mások vagy kényelemből, vagy azért, mert kevésbé képesek a jó felvezetésre, inkább handlerre bízzák a kutyát.
A sáros dologhoz pedig annyit. Ha nem szabadtéren van a kiállítás, annyit illik megtenni, hogy a körbe megjelenés előtt némileg rendbe hozzuk a kutyát. Elvileg a bírálat az adott pillanatot mutató állapot szerint történik. Egy magára valamit is adó bíró, ha más kutyák tisztán vannak felvezetve, a legszebb kutyának sem adja oda a győztes címet, ha koszosan áll elé. Főleg, ha van még a körben közel azonos minőségű kutya. A győztesség annyira nüansznyi különbségekben dől el.
Megtanultad azt, legalábbis egy részét annak, amit egy profi handler tud. Így megválaszoltad a kérdést, mert egy handler többet tud, mint egy kezdő tulajdonos. Mindenki eldöntheti, hogy mennyire tartja magát jónak és hogy milyen színvonalon kívánja prezentálni a kutyáját. Nekem mondjuk égne a pofámról a bőr, ha az én kölykömet melegítőben vezetné fel a gazdája, pedig nem is vagyok tenyésztő. Adjuk meg a tiszteletet az eseménynek, a bírónak, a kutyának és a tenyésztőjének, nem? Ha valaki magára igénytelen, hogy lehet igényes a kutyájára?
Ugyan én lóban jobban otthon vagyok, mint kutyában, de kiráz a hideg, amikor igénytelen ruhában vezetik fel a lovakat. Nehéz legalább egy inget, a kutyához passzoló, azt kiemelő öltözetet felvenni? A tenyészetet is képviseled, prezentálod a megjelenéseddel.
Általában az ilyenekre nem szoktam reagálni, sokszor nem is tudok mit írni, mert ezek után se hiszem, hogy nagyon meg fog erről változni a véleményed, de most megpróbálok.
Egyrészt elég illetlen dolog így lenézni a handlereket, és handler alatt nem azt értem aki a saját kutyáját vezetgeti, full rövid miniszoknyába, 10 kg vakolattal, de mint mindenhol itt is vannak kivételek, és vannak igazán jó handlerek!Többség rengeteg küzd azért, hogy egyszer belőle is profi válhasson, és igen vannak olyanok akiknek ehhez tényleg van érzékük is, és más az mikor valaki a kutyás,kiállításos világba születik bele.Attól, hogy fel tudod vezetni a kutyádat valahogy, ne gondold magad profinak.Egyszer mondjuk nézd meg, hogy egy tapasztalt handler mit hoz ki például a kutyádból, és nagy valószínűséggel fogsz látni különbséget a te és a handler felvezetése között.
És még annyit, hogy illik annyival megtisztelni a bírót hogy nem mocskosan mész be a ringbe.Ha sár van húzz fel egy gumicsizmát, én is így szoktam, de attól felülre legalább a bírálat erejéig felveszek egy blézert.Oké, néha rajtam is vannak tappancs nyomok, az mondjuk szerintem természetesen, de ha melegítőbe, tetőtől talpig sárba mész be, abszolút illetlenség, főleg ha a bíró is képes annyira hogy akár 30 fokba zakóba aszalódjon a napon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!