Kuvasz kan jelöl, jelölget. Napjában sokszor. Kellemetlen. Mit lehet tenni?
Ivartalanítás jó eséllyel csökkenti a jelölgetést, sőt a masszív kanszagot is (ami tényleg oltárian büdös). Amúgy is érdemes ivartalanítani, ha nincsenek vele nagyívű tenyésztési terveid.
Ecettel el tudod venni a pisiszagot (egy időre).
Olyat is hallottam már, hogy a gazda kétségbeesésében "felüljelölte" a kérdéses helyszíneket... de szerintem ez az utolsó lépés legyen.
"aki kiherüli a kutyáját ugyanazt kívánom neki"
Nem ártana szoftvert frissítened! A párzási ösztön a legerősebb, amiért sok mindenre képes egy kutya, az meg egyenesen állatkínzás, ha úgy marad ivaros egy kutya, hogy nem pározhat.
Régen én sem ivartalaníttattam a kutyáimat, és nagyon sok probléma volt ez miatt. Rendszeresen szétszedték a kerítést és szöktek. Egyik kutyám egyszer úgy jött haza a "lányos háztól", hogy fejszével fejbe verték, szétnyílt a feje, egyik szemére megvakult, de túlélte, másikon vasvillát szúrtak át, nem is tudtuk megmenteni, 2 nap múlva belepusztult Egyik ismerősöm a kerítést körbeszórta rozsdamentes vasforgáccsal, a kutya akkor is kikapart a kerítés alatt attól függetlenül, hogy szétdarabolta a lábát a forgács. Amikor nőstény kutyám volt, akkor meg hetekig nem lehetett aludni, mert a környék összes kutyája itt balhézott tüzeléskor. Az is állatkínzás, hogy ilyenkor láncon vagy kennelbe tartani, mert akkor is ugat éjjel-nappal, ha nem tud menni. Úgyhogy én megfogadtam, hogy soha többé nem teszem ki ilyeneknek a kutyáimat, és ivartalanítom. A területvédő ösztöne ugyanúgy megmarad, viszont egy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, egészségesebb, hosszabb élete lesz. Azt meg el kell felejteni, hogy egy kutya bánkódni fog a golyói miatt, és hogy nem lehetnek gyerekei. Ezt csak az emberek gondolják így, amit nem kell a kutyákra vetíteni.
Legközelebb akkor írj , ha már sok éves tapasztalatod lesz és olvasol, tájékozódsz a témában.
Kérdező! Nyugodtan ivartalanítsd, neked és a kutyádnak is jobb lesz, a betörők meg retteghetnek utána is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!