Labradorok tényleg könnyen hiznak miért?
Szeretnek enni és kunyerálni. A gazdik meg adnak nekik mert szegény "éhes". A lemozgatás meg elmarad.
Azok a labik, akikkel dolgoznak (vadásznak vagy segítő kutyák) egy sincs elhízva. Odafigyelés kérdése a dolog.
Azért nem kéne letagadni, hogy tényleg vannak különbségek a kutyák között e téren. Az tény, hogy a gazda adagolja a kaját, tehát ha ő nem akarja, akkor biztosan nem fog elhízni egy kutya sem.
Viszont ettől még a labradorok tényleg bolondok, az enyém szerintem ha egy zsák tápot kiborítanék neki, addig enné, amíg bele nem hal. Naponta kétszer kap enni és a kajáját kábé tíz másodperc alatt bevágja, aztán úgy néz az emberre, mint aki menten éhen hal és ehhez tényleg baromira ért, természetes adottsága a kunyerálás. Ha bármilyen étel van az embernél, azt feszült figyelemmel követi, olyan nincs, hogy ő nem éhes. Szóval nehéz megállni. Én megfogadtam, hogy csak zöldséget meg gyümölcsöt dobálgatok neki, meg tartom a kajaadagját is, szóval az enyém szép karcsú, de egyszer nekem is sikerült felhízlalni, utána kezdtem el konyhai mérlegen kimérni a kajáját :) Egyébként baromira meglátszik a túlsúly a kutyán, amikor kb húsz százalékkal nehezebb volt, akkor kezdett el túrázás közben néha lefeküdni meg ilyenek, aztán mikor lefogyasztottam, ugyanolyan ugribugri lett, mint régen. Szóval érdemes odafigyelni rá.
Ehhez képest például a húgomék bichonja elé ki lehet tenni három napnyi kaját egy tálkába és pontosan annyit eszik belőle, amennyi kell neki, szépen beosztva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!