Másfél éves yorki kutyust naponta hányszor a legjobb etetni?
Mini yorki NINCS! Az előfordulhat, hogy az alomban egy-egy kiskutya standard aluli, kisebb mérettel születik, de azok sem minik.
Felnőtt kutyát pedig elég naponta egyszer etetni!
Csatlakozom az előttem szólóhoz! Elég naponta egyszer megetetni, általában mindig ugyan abban az időben kell. Az étkezés legyen fix az életében.
Persze lehet adni neki napközben 1-2 jutifalatott is, nem tilos. De csak mértékkel.
Vannak, akik viszont folyamatosan tartanak a kutya előtt tápot, de az csak akkor ajánlott, ha a kutya nem mohó és tudja kontrollálni az étkezését, de csak száraz tápnál, mert a házi koszt hamar megromlik, és az nem tesz jót a kutyának, meg szaga is tud lenni. Én pl nem tudom a kutyám előtt kint hagyni az ételt, mert valamiért addig eszik amíg lát.
8 éves yorkim van, 4 kg. Reggel kap száraztápot + egy kis kefírt. Délben kap egy pici túrót, vagy pár falat sonkát.
Vacsira pedig főtt ételt, vagy gyümölcsöt, zöldséget. Tudom, hogy sokan ezt nem tartják jónak, de 8 évesen makk egészséges, nincs elhízva, hihetetlenül aktív.
Soha nem hagyok előtte ennivalót, de mivel szeret enni, így naponta 2-3 alkalommal adok neki kevesebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!