Hogy lehet törzskönyveztetni egy fajtiszta kutyát, ha a szülőknek nincs papírjuk?
Minden kutya fajtiszta. Ugyanis kutya, ami pedig egy önálló faj.
Ezen belül vannak fajták, mint pl magyar vizsla vgy németjuhász.
A kérdésedre a válasz pedig: sehogy. A kutyád élete végéig keverék marad hivatalosan, még akkor is, ha te tudod, hogy mindkét szülője FAJTATISZTA.
Köszönöm mindenki válaszát! :-(
kicsit elszomorodtam, de sebaj! Így is imádom az én 3 hónapos Husky leányomat! :-)
Még egyszer köszönöm!
Komolyan mondom, vicc ami itt megy. Nincs törzskönyve egy kutyának és az már szerintetek keverék. Hehehehehe Nem tudom honnan szedtétek ezt a bődületes nagy baromságot. Amstaffokat tenyésztek, a kutyáim többszörös győztesek, van olyan, amelyik külföldről származik. Jelzem, nem minden kutyát törzskönyveztetek, mert akadnak olyan kölykök, amelyek tenyésztésre alkalmatlanok! Az ilyen kutyákat így zárom ki abból a körből, hogy tenyészthessenek vele (szaporítók ellen). Ha viszont a gazdi mindenféleképpen ragaszkodik a tkv-höz, természetesen megkaphatja egy ivartalanítási szerződés mellett, amit kötelezően el kell végeztetni egy állatorvosnál. Attól függetlenül az én kutyáim fajtatiszták!!! Erről ennyit!
Egy tenyésztő
Aki nem törzskönyvezteti a kölyköket, az eleve nem tenyésztő.
Ha hobby célra adom el, akkor is van törzskönyve, legfeljebb a gazdi nem kapja meg az eredetit, csak ha ivartalanította a kutyát.
Huskyból meg pláne iszonyat sok van szaporítóktól, mint azt itt is láthatod, eszükben sem volt a szaporítóknak törzskönyvet kiváltani rá. Utólag nem kell, így sem győzzük a huskykat menteni az utcáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!