Hogy tudom a 7 hónapos mopszomat leszoktatni arról, hogy folyamatosan harapdáljon?
Nem fogja kinőni, meg kell mutatni és tanítani neki, hogy ez helytelen, rossz viselkedés. MINDEN EGYES alkalommal, amikor harap, rá kell szólni, hogy nem szabad. Ha abbahagyja/jól viselkedik, dicsérd, jutalmazd meg.
Ha játszol vele, és bedurvul, hagyd faképnél 10-20 percre, rá se nézz egyáltalán.
Ha kitartóan és következetesen csinálod, 1-2 hónap alatt teljesen abba fogja hagyni.
Mi finoman ellöktük magunktól egy határozott nem kíséretében.
Ezt 2 hónapos korától csináltuk,nagyon hamar rájött,hogy ez így nem buli.Mára(6hó) amit megrág,az egy pár papucs,amit engedtünk neki,amúgy semmi egyebet,nekünk ez bejött.
Nem kell hagyni.
Ahogy a mamakutya is csinálja a kölykökkel: a nyakánál le kell nyomni a földre és rámorogni. Ebből megérti, hogy helytelen dolgot csinált.
Nekem volt egy kutyám, aki szintén folyton harapdálta a kezem, olyankor mindig beraktam a szájába a saját farkát, harapja azt. Hamar rájött, hogy ez fáj. Egy mopsznál mondjuk ezt elég nehéz megcsinálni, azért marad az előző módszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!