Mennyibe kerül egy allergia teszt kutyáknak?
A neten találsz leírásokat arról, hogy hogyan lehet kikísérletezni, hogy milyen kajára allergiás a kutya. A hipoallergén tápokban nem hiszek...azoknak is van ezer összetevőjük, lehet, hogy nem minden második kutya allergiás rájuk, de ők is bármire lehetnek allergiásak, akárcsak az ember, a pollenől kezde a poron át, bármire. Azzal, hogy mondjuk csirkementes, de kacsa van benne, a kacsára allergiás kutya nem sokra megy.
Szóval ha van pénzed, csináltasd meg, aztán tudsz olyan tápot venni, amiben azok az összetevők nincsenek benne. Viszont ha másra is allergiás, azt úgysem tudod kiszűrni a környezetéből, tehát van a kezedben egy papír, hogy a nyírfára allergiás, aztán ennyi. Vagy elkezded a diétát, folyamatosan adagolva az összetevőket és hátha rájössz, mi okozza. Habár szerintem aki ezt végicsinálja, az barfozhatna is akár, ha már úgyis heteken át "főzőcskézett" a kutyának.
Ez szerintem nagyon hasznos: [link]
Én úgy terveztem csinálni, hogy a 12 hét után (amennyiben a tünetek elmúltak, mert ha nem, akkor valószínűleg nem ételallergia) egyenként bevezettem volna a tápok jellemző összetevőit, tehát ha a kutya csak rizst plusz teszem azt szarvast eszik és nem allergizál, elmúlnak a tünetek, akkor bevezeted pl. a bárányt és fogod láni, hogy arra produkál-e vagy sem. Ha nem, akkor a bárány jó. És így tovább, ez a lényege. (Sokan írják a csirkével kapcsolatban, hogy a csirkés táptól vakarózik a kutya, de a csirkehústól nem. Olyan is van. De ki tudja, mi minden van még a tápban, amire allergiás lehet.)
Szerintem ha a facebookon körülnézel valami témábavágó kutyás csoportban, biztosan találsz valakit, aki már próbálta. Mi nem, mert rájöttünk, hogy bűzmirigy okozza a tüneteket és sokkal gyakrabban kell nyomni, mint addig.
Én is tesztpárti lennék, ha lenne annyim tesztre. De nincsen. Balesetes műtétre lenne, de tesztre nincs.
Szerintem nem ment át, amit írtam. Nem a csirkét zárom ki, hanem mindent. Kap a kutya rizst, meg valami extrém ritka húst 12 hétig ami alatt elmúlik az ételallergiája (időközben ugyan elmúlhat a pollenallergiája is, de hát próba szerencse). És akkor viszed be a csirkét. Ha vakarózik, akkor a csirke egyből egy allergén. Elveszed, adsz neki bárányt. Nem vakarózik, a bárány okés. Adsz neki halat, és így tovább. Nyilván ha a szuperprémium hypoallergén táp csicsókagyökérszárbogyójára allergiás, arra a büdös életbe nem lehet így rájönni, de hát reméljük a legjobbakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!