Fejrázás? Fülgyulladás?
Simán lehet fülgyulladás (esetleg bűzmirigy problémával együtt, szóval azt is érdemes megnézetni). Mi évek óta küszködünk vele sajnos. Én ilyenkor, mikor észreveszem, hogy rázza, és/vagy ferdén tartja, stb., akkor az orvos által adott fülmosó folyadékkal kimosom neki, és a fülcseppel (amit szintén a doki adott rá) csepegtetem neki kb. 10 napig (ha hamarabb elmúlik a tünet, akkor is kell kb. eddig csepegtetni, olyan, mint nálunk az antibiotikum). Ilyenkor helyre is jön, de sajnos időről-időre visszatér a probléma. Nem szoktam vele mindig a dokihoz szaladgálni, mert tudom kezelni, tudom mitől van, de azért néha nem árt ha megnézi, kenetet vesz, hogy biztosan azt a cseppet használjam, ami segít rajta, illetve a dobhártyáját se árt néha megnézetni, mert a fülcseppeket (a legtöbbet), csak ép dobhártya mellett lehet használni.
Egyébként teljesen nem nagyon szoktak helyrejönni az ilyen fülproblémák, általában időről-időre visszatérnek.
Előző kutyámnak (csivava) öreg korára jött elő ugyanez a fül probléma, folyton rázta, ferdén tartotta.
Én vettem ezüst kolloid oldatot, nagy tisztaságút (patikában is lehet kapni). Kipucoltam egy kicsit a fülét aztán egy picit belepermeteztem a fülébe. Utána még fél évig élt és soha többet nem jött elő a probléma.
Persze próbálkozott az állatorvos antibiotikumos cseppekkel, de semmit nem értek. Csak ez vált be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!