Milyen kutyafajtát javasolnátok egy kezdő kutyatartó számára?
Utolsó előtti vagyok,utolsónak:
Igaz,én is dolgoztam már menhelyen mint önkéntes,a válaszomat úgy adtam.
1. Nem pontoztam le senkit, mert azt sem tudom hogyan kell.
2. Nekem is keverék kutyám van, ajándék kutya.
3. Nem vagyok utálatos a testvérem a menhelyen dolgozott, sokszor mentem ki nem segíteni.
Egy kezdő kutyatartónak , nem való egy menhelyes kutya, hiszen hadd ne mondjam hányszor volt , hogy visszahozták a kutyát mert xy- problémák voltak vele n( itt nyilván nem arra gondolok hogy megrágta kicsit aszék lábát..)
Ha menhelyes kutya, akkor legyen inkább egy kölyök.
nÚgy hogy köszönöm a támadást..
De sokan azért is visznek vissza,adnak le kutyát mert megrágta a szék lábát.
Vannak olyan emberek akik bár tartanak kutyát,de hogy úgy mondjam,akkurátusan áttanulmányozzák egy telefon kiskönyveit,de arra képtelenek hogy akár egy szakcikket is elolvassanak a kutyákról.
Igen az ilyenek beviszik illetve visszaviszik a kutyákat.
Igen vannak olyan emberek is, de nagyon sok olyan volt aki súlyos viselkedési problémával vitte vissza a kutyát..
Na most itt megint lehetne vitatkozni, hogy ha egy kutyával gond van akkor nem az a megoldás hogy vissza viszem..stb..
De ennek akkor mi értelme? Egy tenyésztőtől vásárolt fajta tiszta kölyök, JÓ idegrendszerű szülőkkel, nyilván alkalmasabb egy család számára, mondjuk gyerekek mellé, mint egy ki tudja milyen múltal rendelkező / milyen idegrendszerű/milyen idegállapotú, meggyötört menhelyes kutya,..
ha valakinek volt már kutyája és ért is a kutyákhoz, van tapasztalata az igen, válasszon egy menhelyes kutyát, mert tudja kezelni a viselkedési problémákat és a többi..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!