Szomszed kutyaja zavar, mit tudok tenni? Reszletek lent.
Önkormányzat, jegyző.
Fel lehet jelenteni.
Próbáltátok már szépen, csúnyán, fenyegetőzve is "megkérni" a gazdit?
Más lehetőséget nem nagyon látok.
A gazdának KÖTELESSÉGE biztosítani, hogy a kutyája ne szökhessen ki. Ez nem lehetőség.
Egyébként ismerős a helyzet. Szintén 2 kisgyerekem van, a szomszédnak 2 idegbeteg (sosem foglalkoznak velük) snacija, üvöltve rohan a kerítéshez, ha a saját teraszomra kijövök. Mi semmire sem mentünk, mi húztunk expandált lemezt a kerítésre, hogy ne tudjanak átjönni hozzánk. (mellékesen 2 szuka, nekünk meg 2 kan van...)
Eslőnek üzenem: feljelenteni nem lehet emiatt.
Bemész a jegyzőjöz, és ÍRÁSOS bejelentést teszel. HA a vizsgálat eredménye nem tetszik, akkor pedig indítasz egy birtokvédelmi eljárást.
1. vagyok
"Ha a kutya nem lát,nem fog ugatni titeket."
Sajnos ez nálunk nem jött be. Átláthatatlan a sövény. Jó fülük van.
Megint első vagyok.
Hát, akkor rosszul tudtam, Little Red.
Na, mindenesetre meg lehet vele fenyegetni a szomszédot. :)
Az ilyenekre általában nincs jó megoldás. Ha a szomszéd egy bunkó, akkor végül csak neked kell a zsebedbe nyúlni és csinálni egy átlátszatlan, átjárhatatlan kerítést, ez a problémák egy jó részét megoldja.
Az ugatásnál lehet próbálkozni egy jó minőségű ultrahangos ugatásgátlóval, eléggé megoszlóak a vélemények, de azért szerintem van kutya, akinél működik, csak nem hazudik mindenki (bóvli biztosan nem jó, mert a kutya csak akkor tudja megtanulni, hogy ne ugasson, ha csak akkor szólal meg, amikor ugat).
Mondanám, hogy vegyél erőt magadon és próbáld meg új alapokra helyezni a kapcsolatod a kutyával (értsd: összebarátkozni vele), mert ez lenne a legjobb megoldás, csak az a gond, hogy ha a szomszéd idiótát csinált a kutyájából, akkor tartok tőle, hogy te ezen a kerítés túloldaláról nem fogsz tudni változtatni.
Ne félj a kutyától (megérzi), ne szuggeráld,ha kimész. NÉZD LEVEGŐNEK. Tojd le magasról a hisztijét. Nyilván nem fog egyik napról a másikra elkussolni. Ha meg átszökött, akkor is menj a dolgodra és ne foglalkozz vele, ha túl özel pofátlankodik akkor meg adj ki valami éles hangot, pl. "Á-ááá" vagy "Csssst!" de ne bámulj rá folyton, attól csak még hevesebben fog hisztizni.
A kutya nincs megnevelve. A gazdája sem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!