Nagyon vágyom egy kutyára, de sajnos nem engedhetem meg anyagilag. Kistesű kutya alapfelszerelései és az állatorvosi költség mennyibe kerül induláskor?
Kedves kérdező, mekkora összeget tudnál rászánni egy hónapban a kutya ellátására (mennyit keresel)?
Írd le, és meghányjuk-vetjük a dolgot ;).
No hát én 70-80e Ft-ból élek, a rezsimet másból tudom fedezni (hálistennek).
Nekem nagytestű, 60kg-os kutyám van. Nem Acanát eszik, de rendesen, jól van etetve, kap elegendő húst és jó minőségű, külön neki készített házi kosztot is(ami nem csirkefej meg csirkeláb, meg 5 napos babfőzelék). Az oltásokat mindig rendesen megkapja, mindig van Kiltixe, és ha baj volt, nem volt kérdéses, hogy a kutya legyen ellátva, és inkább nem fizetem be időben a kocsi biztosítást pl.
Nem a Swarowski nyakörv meg az Orijen a lényeg, hanem hogy szeresd, neveld helyesen, foglalkozz vele sokat, és sétáltasd rendesen Ha baj van, ha kell, segítséggel, de kapjon orvosi ellátást.
Az első fél év húzós lesz a felszerelések megvásárlása és az oltások miatt.
Utána már (amíg nem történik semmi baj vele) csak az évi kombi+veszettségi, a havi kaja és a bolha-kullancs elleni védelem van.
Mivel nincs sok pénzed, én egy menhelyi kutyust ajánlanék neked, számtalan kistestű van a menhelyeken és a sintértelepeken, kölyök és felnőtt is. Némi adomány fejében haza tudod vinni, ez menhelyenként változót. De a "legdrágább" menhelyen is "olcsóbb" a kutya, mint egy szaporítótól vásárolt "fajtatiszta", akivel ki tudja, mennyi gondod lenne (fajta betegségek)...
Ő pl. itt egy tündéri jó fej kutya, ismerem személyesen is, csivava keverék, és imáááádja a havat (ha esetleg budapesti vagy).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!