Kicsi, jó természetű tipikus "szobakutyát" szeretnék, segít valaki?
Lehet, hogy furcsát mondok, de nekem mindegy ezen belül a fajta, mert ahogy megfigyeltem, ezek a kis szobakutyák általában hasonlítanak. Viszont annál inkább számít nekem, hogy jó helyről hozzam el, úgyhogy abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy konkrét helyeket, tenyésztőket esetleg tudtok nekem ajánlani? Olyanok válaszának nagyon-nagyon örülnék, aki ilyen típusú kutyát vett, és meg van elégedve a tenyésztővel, de bármilyen segítő válasznak is nagyon örülök!
Hogy egy kicsit részletezzem a dolgot: a "tipikus szobakutya" alatt kisméretű, városhoz, közlekedéshez szoktatható, esetenként könnyen emelhető kutyát értek, bármilyen szőrrel mert szeretem gondozni azt is. Olyanra gondolok aki jól érzi magát ilyen környezetben, lakásban, jó természetű (persze gondolom ez ugyanannyira nevelés kérdése is, mint alaptermészeté, de értitek), könnyen beleszokik a dolgokba. Én nagyon sokat tudnék vele foglalkozni, legtöbbször vinném magammal mindenhova, szóval egyedül keveset lenne. Szőrét ahogy írtam, ha kényes is, tudnám gondozni. Szóval ezek alapján, akinek ilyen természetű kutyája van, bármilyen fajta, írna picit róla (na meg a fajtáról is, amilyenje van)? Ahogy föntebb írtam, tenyésztő elérhetőségeknek külön örülök:)
Természetesen tudom, hogy nem lesz olcsó, ha jó helyről hozom! A vételáron nem terveztem spórolni, ha azt tényleg a jó körülményekért, és a szakértelemért kérik el. Csak egy kis iránymutatást szeretnék.
Első: köszi, utánajárok! Ha az uszkár is ilyen típusú kutya, akkor annak is utána fogok nézni! Ugyan nem a méret az elsőszámú, de azt nem tudod, hogy a legkisebb fajta kb. mekkora? Azért kérdezem, mert nagyot nem emelhetek, viszont sokat vinném magammal.
Nekem van egy Jack russel terrier és csivava keverék, ami csak 4.5 kilós, 30cm magas kutya. Tök kicsi, de ha cipelni kell pár sarkot, abban hamar elfáradok.
Ismerősnek van Yorkija amit könnyebb cipelni, az csak 2.5 kilós. Hát aranyos az is.
Mopszot is ajánlom,akár francia bulldog.
Nekem mind2 van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!