Hogyan javithatnek a termeszetes kisugarzasomon?
Szerintem rosszul közelíted meg a kérdést.
Vannak ilyen-olyan adottságú emberek és ezek az adottságok jó esetben előnyt jelentenek.
Akik első körben "kenik-"vágják" a kutyanevelést azok az életben is ilyenek.
Akik nyugodtak de nem óriási önbizalommal járnak-kelnek a világban azok javíthatnak rajta, mint ahogy te is írtad magadról - tehát nekik hosszabb-rövidebb ideig tart egy kutyát megnevelni.
És még egy roppant fontos dolog: tudni kell, hogy milyen kutya illik a habitusodhoz, mert bár előfordulhat, hogy erősen domináns ebet fog ki valaki és nem éppen őrmester típus azért munkabefektetéssel sokat elérhet.
Én egy nyugodt, filozófikus alkat vagyok. A kutyám terrier, de alacsony-közepes intenzitású és mivel fordítottam rá időt jól kézben tudom tartani úgy, hogy tudom, hogy alapvetően jól megvagyunk de szükség van időnként a határozottságra is. Ez még simán belefér a jellemembe:)
Lehet, hogy hülyeség, de szerintem sokat számít a testtartásod. Nem csak akkor, amikor a kutyára nézel és elkezdesz foglalkozni vele: a kutya már akkor lekáderez, amikor először megpillant az utca túloldalán. Ha görnyedten, leszegett fejjel jársz vagy ilyesmi, az bizony nem sugároz erőt és tekintélyt.
Volt egy tanárom, rettegtünk tőle, mint a tűztől, pedig soha még a hangját sem emelte fel. Annyi volt az egész, hogy a fejét beszéd közben magasra szegte, szálegyenesre kihúzta magát és úgy nézett le ránk. Kiderült, hogy nem emberevő, csak kiskora óta táncolt, és ott úgy belenevelték ezt a testtartást, hogy a hétköznapokban is viselte. De ez elég volt, hogy soha meg se pisszenjünk az óráin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!