Többféle yorkshire terrier van? (rövidszőrű, hosszúszőrű, mini)
13:02!
Csak egy kérdés.Neked milyen fajta kutyád van netán yorki vagy valami más?
Nekem labradorom van. Szüleimnek van. Szerintem nagyon kis karakán állatka, akit iszonyatosan elcsesztek az idióta szaporítók, az idióta gazdák és a piac irreális igényei.
De ahhoz még yorki sem kell, hogy az ember ismerje a leírások és az egyes fajtákhoz tartozó követelményeket. Elég ha az ember megfordul egy-két rangosabb kiállításon és nyitva tartja a szemét. Akkor össze tudja hasonlítani, az utcán a nyeszlettke "mini yorkit" egy normális, standard szerint tenyésztett kutyával (még nem is kell díjnyertesnek lennie).
13:35!
Nekem a legkisebb yorkim 1kg 80 dkg.Nem vékony,nem gebe,eszik rendesen.Nem házi kaját kap hanem direkt yorkiknak való tápot.Gyönyörű hosszú,fényes,acélkék-cser színű szőre van.Már 3 éves,lány de épp a kis mérete miatt én nem fedeztetem mert lehet hogy nem tudná kihordani a kiskutyákat.Törzskönyves és csippelve van.
13.48.
Akkor miről beszélünk? Örülj a kutyusodnak! :o) Biztos nagyon aranyos és sok örömötök van egymásban.
De Te is beláttad, h ekkora kutyákat tenyészteni, tovább tenyészteni nem egészséges, sőt egyenesen veszélyes a kutyára nézve. Ezek után nem tudom miért kötöd az ebet a karóhoz h igenis van mini yorki?? Az ilyen apró egyedek létezése nem egy külön fajta elismerésének bizonyítéka. És soha nem is fogják úgy kezelni! Kiállítási és tenyésztési szempontból számomra az ekkora kutyáknak a mérete nem kívánatos. Én nem engedném tenyésztésbe vonni őket. Sajnálatos h Magyarországon az ekkora kutyák szülei tenyészszemlét kaphatnak...
De akkor megegyezhetünk abban h hivatalosan nem létezik mini yorki? Ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!