Szüksegem lesz egy jo hazörzö kutyara, aki nem mellesleg kedves, jatekos tars is egyben. Gondoltam a berni pasztorra (a merete miatt) vagy a kaukazusi juhaszra, de elsösörban menhelyes kutyaban gondolkodom. Mit javasoltok?
15 evig volt egy palotapincsim, de nagytestü kutyaval nincs sajnos tapasztalatom.
A keverek kutyak is lehetnek jo hazörzök, ugye?
Ennyi erővel mindegyik kutya kockázatos.
Egy pl.dobermann alomban sem egyformák a kölykök van amelyik barátságosabb van amelyik őrző hajlamúbb..
"Hogy szeretnél kaukázusit ha nem is tájékozódtál róla?"
a tajekozodas most van folyamatban, nem veletlen kertem itt is velemenyeket. :) beszeltem tenyesztövel is, ott is probaltam erdeklödni.
180 centis, 65 kg-s, eleg hatarozott jellemü nö vagyok, nem hiszem, hogy a hatarozottsaggal (a neveles szempontjabol) es fellepessel gond lenne, de azt nem igerem, hogy nem fogom neha agyon csokolgatni es hogy ejszaka nem lesz neha bent a hazban...:) barmilyen kutyam is legyen vegül.
egyebkent függetlenül a valasztastol, biztosan fogunk menni kutyaiskolaba, ha pedig kölyök lesz a jöveveveny, akkor kutyaoviba is.
egyebkent pont a kaukazusirol olvastam, hogy verbeli örzö-vedö kutya, (a csaladot is ovja es vedelmezi) es igenyli a figyelmet ill. megfelelö mennyisegü törödes utan bizonyos "trükkökre" is fogekony es gyerekbarat. bar nem vagyok sem szakertö, sem tapasztalt, de nekem ez egy szimpatikus kombinacionak tünik.
Kedves kérdező én vagyok a kötekedő aki kérdezte hogy hogy szeretnél kutyát.
NAgyon örülök hogy tájékozódsz,olvasgass kutyás lapokat,internetes tartalmakat,fórumokat kérdezz kaukázusis gazdákat stb. Bár mindenki ezt csinálná,így választana kutyát.
DE,én akkor is azt mondom hogy a berni sokkal gyerekbarátabb,de menhelyen ha elmondasz minden körülményt hogy hogyan szeretnél kutyát illetve milyet,biztos hogy találnak neked valót.
Köszönöm mindenkinek a konstruktiv hozzaszolasokat. Azt hiszem a menhely mellett maradok, hatha lesz ott egy nekem valo szörmok. Sztem kiskutyat fogok majd valasztani, de majd meglatjuk milyen lesz a "felhozatal". :)
Bizom benne, hogy egy szeretö gazdi es némi kutyasuli minden kutyabol a legjobbat hozza ki es en sem magaval az ördöggel kenyszerülök majd együttelni. :) :)
Majd küldhetnél róla 1 képet, ha módodban áll és ha nem gond... Egyébként sok szerencsét a választáshoz!
:)
ok :)
sajnos csak tavasszal lesz aktualis (mar annyira varom, hogy mar most elkezdtem a temaval foglalkozni, hogy addig is erezzem, hogy közeleg az idö es egyre aktualisabb a dolog :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!