Német Juhász vs. Uszkár. Melyik kutyafajtát szeretitek jobban? Miért?
Én a német juhászkutyát ajánlanám neked.
( Mellékesen: Német juhászkutya tenyésztőnél dolgozom, 25 nagyon szép kutya között.)
Ezekből kiindulva, a helyet kell megválasztanod, hogy honnan hozod el. Kikérném azt, hogy nincs jó idegrendszerű német juhász! Ahol én dolgozom, ott törzskönyves,német csúcs kutyákból származó, szinte kiváló idegrendszerű kutyák vannak.
A német juhászkutya azért az egyik legjobb és még mindig az egyik legnépszerűbb fajta, mert nagyon gyorsan tanul, jól kezelhető, az alkalmazkodó képessége is kiváló( lakásban is nagyon jól elvan).
A kutyák jellemét nem lehet meghatározni így látatlanba, minden fajta egyedei közül van makacsabb, megadóbb, simulékonyabb .. lehetne sorolni.
Nagyon jó kutya és pont! :)
Ha hobbi kutyának szánod akkor esetleg menhelyes kutya? Vagy fajtamentők?
A bejárós kutya mit jelent? Inkább bennt de kijársz vele futni sétálni jó időbe meg úgyis mindenki az udvaron van vagy inkább kinnt és ha a helyzet úgy hozza beengeded?
A némtjuhásznak kegyetlenül hullik a szőre főleg tavasszal és ősszel, viszont kinnt nem fog fázni télen sem.
Az uszkár szőre egyálralán nem hullik de nyírni kell és nem bírja a hideget.
Először ezt tisztázd és akkor el is van döntve a kérdés.
Köszönök minden választ :)
22-es: Menhelyre gondoltam, de ha ott lennének ezek a fajták (vagy keverékek ebből a fajtákból), akkor úgy gondoltam, hogy azt venném meg. Ha NJ lenne, akkor kint tartanánk, de bármikor bejöhet. Ha Uszkár lesz, akkor inkább bent tartanánk.
Nos akkor megint nem jutottunk előbbre 😄
Menhelyen mindkét fajtából tudsz találni (talán NJ-ból kicsit többet). Uszkár esetében fajtamentőknél kellene érdeklődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!