Hogy szoktassuk le róla, hogy durván játszon?
Ha jól értem, nem a tiétek a kutya? Ne játsszatok vele, az ilyen viselkedést határozottan tiltsátok.
Ha a tiétek: kutyaiskola, engedelmes képzés, napi séta, lemozgatás, fárasztás, labdázás.
Az enyém is ilyen volt ebben a korában (és még sokáig). Kőkemény kiképzés kellett neki (amúgy sem küllem, hanem munka vérvonalú). 9 évesen már kicsit nyugodtabb. :-)
Ami nálunk kötelező volt: rengeteg mozgás, foglalkozás, labdázás, kerítés megerősítése, mert kiharapott, kennel építése, kutyasuli (engedelmes, fogatás). Kisgyerek mellé nem választanám soha, de nálunk a kutya volt előbb.
Hozzáteszem 2 gyerek mellett is képes lett szocializálódni, de nagyon kemény időszak volt.
A gazdi nagyon rosszul választott, ha nem foglalkozik vele. Én is beszélnék vele, ha Nektek sincs rá időtök, akkor olyannak kéne adni, akinek van.
Igen, nem hagyjuk egyedül, de azért néha jo lenne, ha tudna ugy kint játszani a gyerek, hogy én főzök közbe és csak néha kinézek.. :/ Nekik is van egy gyermekük amugy.
Nekem lenne rá időm, csak nem tudom hogy kezdjek hozzá.
Szerintem kutyasuliban érdeklődj és kérdezd meg a gazdit, mit szólna, ha foglalkoznál a kuttyal és eljárnál vele.
A hierarchiában mindenképpen fölé kell kerülni és nagyon határozottnak lenni vele.
Hogyan kezdjél hozzá - kutyasuli.
Ott megtanítják neked az alapokat, pórázkezelést, alap engedelmességi gyakorlatokat. Utána már otthon is lehet gyakorolni, mindennap sétálni vinni stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!