Milyen kutyasampont érdemes használni érzékeny bőrű kutyánál?
Szerintem a Bobit úgy felejtsd el, ahogy van!
Mi is sokáig azt hittük, hogy tök mindegy milyen sampont használsz. Egy ideje azonban rájöttünk, hogy nagyon nem mindegy.
Mi PetSilk-et használunk. Nem olcsó, de szerintem az egyik legjobb kozmetikum kutyáknak.
Két helyen lehet kapni Bp-en (legalábbis ahogy én tudom), az egyik a Selbruha, a másik pedig a SilkDogCenter. Illetve kutyakiállításokon is lehet kapni most már!
Szia!
Azt a választ én írtam ahhoz a kérdéshez, és tenyésztő (hosszú szőrű fajta), ill. kutyakozmetikus vagyok.
Én a vendégeimet Pet-Champion Sensitive-vel szoktam fürdetni (A Stefan Borg gyógynövényesei is nagyon jók, főleg ilyen problémára), ez egy viszonylag jó, középkategóriás (kb 1000Ft egy flakon, egy bichonra az 1,5-2 évig elég) kutyasampon. Nálam minden színű, és érzékenységű kutyusra bevált, és az illata is kellemes, allergiás, beteges kutyusok is használhatják.
Minden kutyust a szükségleteinek megfelelően kell fürdetni, ha ilyen problémája van, akkor én a következő képpen tenném:
* Lavorba félig langyos víz, hogy ázzon a mancs szőre
* A samponból kimérem a neki való adagot (kb. egy fél diónyi) egy üres flakonba, és abba teljesen vizet töltök, majd felrázom
* A szőrt átáztatom, belemasszírozom a vizet, nem dörzsölöm, ha érzékeny a bőre
* Az előkészített sampont szépen egyenletesen ráteszem, és a szőrébe masszírozom (mancsoknál enyhe dörzsölés)
* Jó alaposan leöblítem, hogy még véletlenül se forduljon elő irritáció
* Megszárítom, fél szárazon Jhonson's babahintőport, keveset oszlatok el a hátán, pocakján (ezzel felszárad a bőr, így nem fog megfázni, és nem lesz irritáció a vizes szőr végett)
* Szárazra szárítom, közben fésülöm, így a hintőpor egy része kifújódik a szőrből
Ha nem büdös, extra koszos, vagy ilyesmi, másodjára nem kell samponnal leöblíteni.
Remélem, segített :) Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!