Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy képesek emberek ilyen...

Hogy képesek emberek ilyen hideg időben kint hagyni a rövidszőrű kutyáikat?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy kicsit többet kell takarítani, de én nem bírnám nézni, ahogy a kutyám kint fagyoskodik. Viszont látom, hogy egyes emberek (sokszor láncon!!!) simán hagyják úgy, ahogy van, ilyen összetákolt kőólakban. Szegény kutyák meg ott vacognak:S Legalább valami normális, hőszigetelt házat vennének/csinálnának nekik:S
2010. jan. 29. 21:41
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
0%

"de én nem bírnám nézni, ahogy a kutyám kint fagyoskodik"

de azt elnézegeted, ha az emberek az utcán megfagynak.

(arra hivatkozva, hogy foglalkozzanak velük, a szoc. gondozók)

2010. jan. 29. 22:39
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Több rövidszőrű kutyánk is volt. Mindegyik kint. Volt meleg házuk. Imádták. A kutya nem azért szenved mert kint van hanem mert rossz a gazdája. Ideje lenne a kettőt szátválasztani, kinti kutya nem egyenlő szegény kínzott párával! Ne aggódj legalább ugyanennyi benti kutyát is kínoznak, csak azt még nem is látod.
2010. jan. 29. 22:50
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Sima szőrű kutya nem rövid szőrű, pl. az erdélyi kopó imádja a havat, kihúzza a rongyot (már széttépte) ráfekszik és ma is úgy napozott. A házából azonnal kiszedte a szigetelőanyagot, a matracot is csak nagy hidegben fogadja el. Nem érzi jól magát a lakásban, finom és meleg ételt-italt kap, naponta kétszer. A havasok vadászkutyája, nem lakásban reszkető öleb.
2010. jan. 29. 23:03
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
a macskákat is fogdossuk össze, mert rövidszőrű? semmi baja sem lesz ilyen időben egy egészséges kutyának, ha normális ólja van. miénk a meleg, szigetelt ól helyett egy zsák fűrészporban alszik néha mínuszban is. Ha annyira vacogni akarna, akkor bemenne az ólba.
2010. jan. 29. 23:05
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
* mármint ha vacogna, bemenne az ólba
2010. jan. 29. 23:06
 16/25 anonim ***** válasza:
50%
22:39: nyilván neked tele a házad hajléktalanokkal, azért beszélsz így.
2010. jan. 29. 23:18
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Én a kutyáimat méretüktől és szőrhosszuktól függetlenül lakásban (kertes házban...) tartom, mert nekem ilyen a felfogásom, de szerintem egyáltalán nem elítélendő, ha valaki ketben tartja a kutyáját a hideg idő ellenére. Főleg, mert ha egy kutya kölyök korától kezdve kint van az udvaron (télen-nyáron), akkor alkalmazkodik az időjáráshoz és a kinti élethez, megerősödik az immunrendszere... Illetve más az immunrendszere, mint lakásban tartott kutyáknak, tehát szerintem egyáltalán nem minősül kínzásnak és kegyetlenkedésnek, ha egy kutya kertben van "tartva". A kérdés: "Hogy képesek emberek ilyen hideg időben kint hagyni a rövidszőrű kutyáikat?" meg egyenesen felesleges, ugyanis semmi nem bizonyítja, hogy egy kertben tartott háziállat egészségére káros lenne, hogy szabad levegőn tartják, akár hideg van, akár meleg. Sőt, akár kifejezetten jó is lehet, mert amelyik kutya a kinti viszontagságoknak köszönhetően megerősödik, valószínüleg strapabíróbb is és talán tovább is élhet emiatt. Persze ez nem törvényszerű, csak én így gondolom. A másik szempont amiért fölösleges ezt a témát boncolgatni, hogy a legtöbb ember látásmódján és életfelfogásán nem igen lehet változtatni, akármennyire szeretnénk az akaratunkat és véleményünket másokra erőltetni.
2010. jan. 30. 00:30
 18/25 Winner of Royal Hill ***** válasza:
100%

Hát én mocskos állatkínzó vagyok,mert a 3 felnőtt dogomat nem engedem be a kb 45nm-es lakásba. (próbálnám csak meg a párom azon nyomban el is költözne) Teljesen jól elvannak kint! Jó nagy kutyaház,rengeteg szalmával,szépen összebújnak és egész nap ki sem dugják az orrukat.

Nyáron amikor nagyon meleg van bejöhetnek a lakásba hűsölni(ha a párom nincs itthon),de ilyenkor szerintem sokkal könnyebben megfáznának,ha éjszaka a 25-26fokban lennének nappalra meg kivágnám őket a -15be.

És 3 ekkora kutya után nem kicsit többet kell takarítani,hanem durván 2 hét alatt romokban heverne a lakás.

Ha majd saját házam lesz(reménykedem benne,hogy még ebben az életemben),ott mindenképp lesz egy olyan helyiség,ahol a kutyák lakhatnak,persze csak minimális fűtéssel,mert azt sokan elfelejtik,hogy a kutyák hidegtűrőek és az ő számukra legideálisabb,legkellemesebb hőmérséklet a 14-15fok!!

2010. jan. 30. 09:09
 19/25 anonim ***** válasza:
0%
Egyszerűen nem érdekli őket sajnos :((
2010. jan. 30. 09:58
 20/25 anonim ***** válasza:
83%

azért a hajléktalanokkal viccelődni nem jó tréfa!nem pont azért nem mennek be mert ott nem lehet inni!nem egyszer volt a tv-ben hogy maguk vallották hogy félnek oda bemenni,mert nem külön kis szobát kapnak amit szépen be tudnak zárni,hanem többen vannak egy nagy "szobában" és sokszor éjjel lopkodnak egymástól és megverik őket ha nem adják oda a másiknak a dolgait!nem egyszer lehetett olvasni az újságban is hogy leszúrták őket ilyen helyeken...nem hiszem hogy csak a pia lenne az ami miatt nem mennek!de próbálj te is így élni mint ők!lehet te is a hangulat módosító szereket választanád!

A kérdezőnek meg részben van igaza!igen sajnálni kell a láncon lévő állatokat akik csak összetákolt kőólban fexenek!csak amíg itthon az emberi körülmények is elég gyatrák így sokat nem várhatunk el senkitől!valószínű h a pusztán lakó Béla bácsi akinek van pl egy szobakonyhás lakása amiben 5-en élnek együtt nem biztos h arra telik h csúcsszuper kutyaólat biztosítson szegény Morzsinak mivel a családja is éhezik és fázik!

2010. jan. 30. 10:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!