Hogy gyógyítsam be a sebet? A vizslám egyik fülének a hegyén van egy felületi seb kívül, kicsi de annyira zavarja, hogy amikor hegesedik rázza a fejét, ezért hozzácsapódik a sebes fül a fejéhez nyakához, és újra "kicsattan" vérzik.
Póbáltam a sebolajat, de nem használ emiatt. Mit tegyek? Próbáljam leragasztani ? Vagy van valami sebre való anyag ami meggátolná a vérzést és gyorsítaná a sebgyógyulást?
Sajnos nem tudom rávenni, hogy ne rázza a fejét..
Először is leborotválnám kicsit a szőrt a seb körül(meg ne vágd) géppel, aztán betadine-al kezelni, majd kennék rá egy kis neogronaormont, ez gyorsítja a hámképződést, és ami a legfontosabb: steril gézzel bekötném és a fejéhez kötném úgy h ne zavarja sebkötözővel+szigszalaggal, így ha rázza a fejét, a füle nem fog 'pörögni'.
Külön ügy, h rávedd, hagyja a kötést a fején...a doki tölcsért tenne rá.
Köszi a gyors választ, a tölcsérre én is gondoltam, de lekötés nélkül ott is "csapódna a füle ha rázza a fejét".
Megpróbálom bekötni holnap a fülét gézzel, és lekezelni ahogy írtad, mert lerágni saját füléről nem tudja ugyse.
Mégegyszer köszi!!
örökké állatorvoshoz küldeni mindenkit...ez már olyan röhejes, ez nem válasz a kérdezőnek.
próbáld ki a betadine sebfertőtlenítőt szerintem hatásos lesz+ hintőporozd be.
Amikor öreg kutyám hátán volt egy csúnya seb akkor mi is ezt csináltuk heteken át...rendbejött.
Állatorvoshoz most azt mondom fölösleges elvinni. Ő is betadinozná...azt pedig te is megteheted otthon.
Szia!
Én nem küldelek állatorvoshoz:)
Egyszerűen a sebes fülrészt elkerülve leukoplaszttal ragaszd a kutyád fülét a fejéhez!
Mi így szoktuk a fültűzést korrigálni is,jól bevált.
Szerinten neked is praktikus lehet.
Az igaz,hogy egy pár szőrszálat ki fogsz tépni,de a hatás garantált.
Azt viszont el is felejtettem, hogy mindenképp kösd körbe a kutya fejét, érjen össze a ragacs két fele,mert különben nem tart semmit! Sok szerencsét! Aztán majd írd meg melyik módszer vált be!
A leukoplaszt nem vált be a minusz fokban sajnos nem ragadt, de a neogranorm kenőcs hasznos volt gyorsan hámosodik, és már nem vérzékeny, remélem hamar begyógyul teljesen.
Kösz mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!