"Etikus" dolog-e egy ételallergiás kutyát tenyésztésbe vonni, ha amúgy megvannak a szűrései és a tenyészszemléje?
Mint a kérdésben is írtam, nem akarok szaporítani. Ivartalanított kutyám van.
Köszönöm a normálisaknak a válaszokat. :)
Köszönöm a korrekt válaszod. :)
Én is így gondolom, hogy ez nem szép dolog. Azért gondolkoztam el ezen, mert ismerek egy ilyen "tenyésztőt", aki a csirke allergiás szukáját tenyésztésbe vonta. És sajnálatos módon lett az alomban olyan kölyök, aki szintén allergiás lett.
A kérdést azért tettem fel, mert mint tudjuk és sokan nagyon helyes hangoztatják is, mekkora jelentősége van a szemlének és a szűréseknek. De erről pl. sehol sem esik szó. Talán nem veszik az emberek elég komolyan az allergiát? Mert sajnos elég sok az ételallergiás kutya, nem csak a zsebkutyák között. :S Talán nem tűnik olyan nagy bajnak "egy kis csirke allergia", de szerintem igenis nagy baj. Szóval ezért volt a kérdésem, mert erről sehol nincs szó és érdekelt a véleményetek.
Köszönöm a válaszokat még egyszer és ne aggódjatok, nem vagyok szaporító, teljes mértékben elítélem még a szeretetből, egy almot lehozó típusú szaporítást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!