Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mikor vihetem a két hónapos...

Mikor vihetem a két hónapos kutyámat kutyakozmetikába? Borzasztó büdös. A körmeit le lehet vágni? Vagy van valami más magoldás büdösség ellen?

Figyelt kérdés
2010. jan. 29. 09:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Hát igen, a kutyaszag normális. Melegben fürdesd meg kutyasamponnal, (szembe, fülbe ne menjen), majd szárítsd meg és tartsd melegben. Karmot állatorvos is vág.
2010. jan. 29. 17:52
 12/16 anonim ***** válasza:
Első vagyok, az én kutyám nappal kint van, mégsem büdös! 10 hónapos spani, éjjel együtt alszunk, semmi szaga, és tiszta!
2010. jan. 30. 06:06
 13/16 Akiteki ***** válasza:

Ha van már legalább 3 oltása és mehet kutyák közé, akkor nyugodtan vidd el kozmetikushoz, ő legalább szakszerűen megfürdeti és megszárítja. Az égvilágon semmi baja nem lesz tőle, ha nem otthon fürdik.

A sok okos válaszoló gondoljon bele, hogy kiállításra már 3 hónapos kortól lehet kutyát vinni. Na az ott felvezetett bébiket vajon mindenki otthon pancsiztatja, vagy szakemberre bízza?

A körmeit nem kell levágni, általában semmilyen kutyának. Ha körmöt kell vágni, az már valami tartási hiba.

Állatorvosnál mikor voltatok? Nem ártana neki egy féreghajtás sem, a "belül koszos" attól is lehet büdös.

2010. febr. 1. 01:30
 14/16 anonim ***** válasza:
50%
Utolsó, szerinted minden kutyát megfürdetnek kiállítás előtt? Fenét! Ha ez enyém csupa sár, akkor is csak annyi a dolgom, hogy tiszta vízzel leöblítem, másnapra megszárad és kihullik belőle a maradék kosz, 20 perc alatt kifésülöm és már indulhatunk is. Pedig nagy testű, hosszú szőrű kutya. Persze ez fajtánként változó. Ha óangol juhászkutya lenne, akkor én sem mernék otthon nekilátni, annak a kiállításra történő felkészítése egy vagyon, de szerintem egy berninek totál felesleges a kozmetikus.
2010. febr. 2. 13:13
 15/16 Akiteki ***** válasza:

Nem a kérdéshez kapcsolódik, csak példának mondtam. Sikerült kiemelned a lényegtelent.

Egyébként igen, megfürdetnek minden kutyát. Persze, van amelyiket nem, végülis nem nyerhet mindenki. Úgy hallottam, a szépségkirálynők is meg szoktak fürdeni meg fodrász is kezelésbe veszi őket, mielőtt fürdőruciban vonulnak a színpadon.

De a témához visszatérve: semmi baja nem lesz a kölyöknek, ha elviszik kozmetikushoz. Max. szebb lesz, mint újkorában:))

2010. febr. 2. 21:17
 16/16 anonim ***** válasza:
Én egyetlen kutyáról sem tudok, akit megfürdetnének kiállítás előtt és én sem szoktam az enyémet. Nem ezen múlik a siker. Attól még lehet szép, ápolt és tiszta a kutya. Szóval továbbra is állítom, hogy kutyát fürdetni maximum extrém esetben kell.
2010. febr. 2. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!