Elhízott kutyánál a háj fordul a kutyával együtt?
Na, hülyén fogalmaztam meg a kérdést. Az a lényeg, hogy kicsit el van hízva a kutyám, vagy csak felpuffadva folyamatosan, mert nagyon sok gabonát tartalmazó kaját kap. (olcsó, rossz minőségű - tudom, hogy orijent kéne vennem, de erről nem kérek kioktatást. pont.)
És ha fekszik akkor a hasán ott van egy nagy duncs, ami, ha átfordul a másik oldalára a kutyám (oldalt fekve), akkor az a duncs is fordul. Szóval ez csak háj, vagy felpuffadt bél, stb vagy valami komolyabb?
Féléve mikor voltunk orvosnál vele, azt mondták, hogy csak túlsúlyos, de sokan voltak a váróba, nem tudom, hogy nem-e csak letudtak minket ennyivel:(
Látatlanban nem igazán lehet mondani semmit, most hiába vágom rá, hogy szerintem ez egy daganat, ha valójában tényleg csak túlsúlyos a kutyád.
Nézesd meg dokival, és nem kioktatásként, de ha tudod hogy mennyire egészségtelen a túlsúly a kutyádnak, miért nem teszel ellene?
Sajnos az elmúlt években olyan az anyagi helyzetünk, hogy nem engedhetjük meg magunknak a drágább tápot, illetve néha igen, de nem folyamatosan.
Az elhízás amiatt is van, hogy a családom degenerált tagjai, ha én nem vagyok otthon (napi 12 óra kb.), bezárják a lakásba, nehogy kihűljön a lakás (?? télen-nyáron), és nem mozog a kutya, csak amennyit velem sétál-játszik..:S
És igen, ha tudnék, egyből elköltöznék a kutyával:(
Nem az a baj, hogy nem mozog eleget a kutya, egy átlag lakáskutya is fekszik a nap nagy részében. Az a probléma, hogy a kaja adagolása nincs a mozgáshoz meg a kutya súlyának változásához igazítva. Ha hízik - tök mindegy, miért -, vissza kell venni belőle, ennyi.
A daganatot onnan lehet felismerni, hogy megbízható lelkiismeretes állatorvos rendesen megvizsgálja, és azt mondja, hogy daganat. Ha nem bízol a dokidban, cseréld le, és konzultálj egy normálissal.
Amúgy miféle kutyátok van, ami befűti a lakást? Nekem is kéne... :D
Pedig sokkal kevesebbet kap, mint kéne, így is.
16-18 kg-os a kutya, és egy 1200 g-os kutyakonzervet ELVILEG egy este alatt oda kéne adni, nos, mi 3 este alatt adjuk oda.
Szóval nem is kap sokat. Ezért sem értem, hogy miért hízik.
Ja, természetesen 3 havonta féregírtva van, szóval azt is kizárom.
Kénytelen leszek másik orvost keresni, pedig a mostani sincs közel (bár ez van a legközelebb)..
Remélem nincs semmi baja..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!