Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám az ágyra pisil. Ez a...

A kutyám az ágyra pisil. Ez a dominancia jele vagy valami más?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Van egy 6 hónapos törpe pincser szuka kutyánk (2,5 kiló a kis dög) és problémám vele hogy amikor nem vagyunk otthon a kanapéra pisil vagy a saját fekhelyébe. Éjszaka velünk alszik az ágyban, a lábunknál a takaró alatt, és többször előfordult már, hogy éjjel felébredt és becsurgatott.

Amikor otthon vagyunk 3 óránként levisszük pisilni, de amikor napi 8 órát dolgozunk, akkor elég gyakori, hogy a kanapéra, vagy a fekhelyére pisil. Azt természetesen nem várom el, hogy 8 órán keresztül ne pisiljon, csak azért mégse az ágyra.

Egyébként viselkedése eléggé kétoldalú. A lakásban szót fogad (leül, fekszik, pacsit ad, ha lezavarom, lemegy a kanapéról, stb) és nagyon agaszkodó, szeparációs stressze nincs. Csendben van a lakásban, bár elég gyakran lapekol a polcról és felvágott csomagolását kiszedi a szemetesből és elviszi a fekhelyére. Ha utcán vagyunk, viszont megsüketül és nem jön vissza csak ha észreveszi hogy hátat fordítottam és eljöttem, vagy elkezdek futni ellentétes irányba.

Szóval ezek alapján kérdezem, hogy hogy szoktassam le az ágyba/kanapéra/fekhelyre pisilésről?

Amikor nem vagyunk otthon úgy sem tudom megakadályozni hogy felmenjen rá.

Ja, a kakilással nincs gondunk, az mindig az utcán történik.

Köszönöm a válaszokat előre is.

2014. nov. 14. 13:02
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj hogy ezt írom, de ha kölyök kora óta teszi ezt, akkor sajnos nevelési probléma inkább.

Azt tanácsolom, hogy próbáljátok meg a vizeletét egy ruhával összetörölni és egy számotokra megfelelő helyre tenni. A kutya mindig keresi a saját szagát és egy idő után mivel a ruhán érzi a vizeletét, ezért azt fogja "Wc-ként" használni. Nekünk ez a módszer vált be.

Sok sikert.

2014. nov. 14. 13:42
 2/4 sippara ***** válasza:
91%
Keressetek fel egy jó kutyasulit. Lakásban azért fogad szót, mert tulajdonképpen nincs jobb dolga, a nyolc-tíz órát meg probléma nélkül kibírná, ha akarná (az éjszakát is kibírják), csak épp nem akarja, mert sokkal nagyobb buli megjelölni a töketlen lakótársak cuccait.
2014. nov. 14. 13:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Azért csinálja, mert a szemében lúzerek vagytok :D

6 hónapos kutyának már illene tudnia tartani a vizeletét, (hacsak nincs valami betegség a háttérben). Nekem gyepmesteri telepről van a kutyám, de amikor észre vettem, hogy kukázik, nem finomkodtam, úgy ráripakodtam, hogy azonnal eldobta ami nála volt és elszaladt. Legközelebb mikor megint ott szaglászott, rászóltam keményen és elzavartam. 2 alkalom elég volt és nem nyúl a szeméthez! Én eldobáltam néha szándékosan kaját, amikor pedig fel akarta venni, rajta kaptam és letiltottam róla.

A kanapéról és az ágyról le kell tiltani, maximum a ti hívásotokra mehessen fel. Ha kijelölöd a saját területedet (ágy) és keményen le is zavarod, ha felpofátlankodik, akkor egyedül se fog eszébe jutni hogy összevizelje.

2014. nov. 14. 16:47
 4/4 anonim ***** válasza:
A kutyád elég fiatal még. 6 hónapos kutya értelmi szintje 10 hónapos csecsemőnek felel meg. Mostantól már lehet tanítani, de türelem kell hozzá. Nem kellene az ágyra felengedni. Ha elmentek otthonról be kell csukni az ajtót és csak pld. a nappaliba, vagy konyhába legyen a helye. Elég kicsi a hólyagja, ezért pisil be éjjel. Valószínű álmos is és még túl fiatal is. Ha leviszed a szabadba, akkor mindég tedd pórázra!
2014. nov. 14. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!