Eukanuba vs Royal Canin? Nagy testű kölyök . Eukanuba 26% fehérje, Royal Canin 34%?
Én a Eukanuba-t sem ajánlom. Én is egy nagytestű kölyköt etettem vele. Először is, úgy megnyúlt tőle a kutya, hogy a mai napig porcvédőket szed, hogy rendbe jöjjön. (1 éves). A másik meg hogy alig ette meg a kutyám, olyanok a tápszemek, mintha műanyaggal lennének bevonva, vagy nem is tudom hogy mondjam... nem néz ki jól, és a szaga is elég furcsa.
Én ezután tértem át a Happy Dogra, annak van olyan tápja, ami a nagytestű kölyöknek való 23% fehérjetartalommal.
Köszi a válaszokat! Sajnos mindenki mást mond, a RC-nél néha az az érzésem, hogy a konkurencia járatja le, mert csak nem mernének ilyn áron ártalmas cuccot árulni..nem? férjem ezzel nyugtat- Eukanuba is "tudományos háttérrel" készül..
A Joserát itt nagyon nyomják a hozzászólásokban olvastam, nekem valahogy ellenérzésem van ezzel a táppal kapcsolatban...talán mert minden ilyen jellegű kérdésnél olvasom hogy ezt kell venni.
Happy dogot gondolom át,de ez prémium táp vagy alacsonyabb kategória?
Szia!
Írtad, hogy "mindenhol a Joserát nyomatják". Talán nem véletlen. Én is egy másik táppal kezdtem etetni a Landseer kutyámat (óriás testű kategória) és folyamatosan olyan volt a széklete, hogy épp a hasmenés közeli állapot...
Áttértem a Josera Kids-re, és teljesen normálisra váltott a széklete, szép fényes a szőre, nem nő hirtelen a kutya és van benne zöldkagyló kivonat ami védi az izületeket.
Nem vagyok forgalmazója a tápnak, se érdekelt abban, hogy indokolatlanul dícsérjem. Egyszerűen bevállt. Az RC-t öcsém adta a KÁJ kutyájának. Gyorsan nőtt, szép egészséges volt látszólag, de nagyon sok volt a gyomorsava. Most ő is váltott a 1,5 éves kutya a Josera legalapabb tápját az Economyt kapja (olcsó 20kg webáruházból rendelve 7500Ft körül volt ingyen szállítással) és maximálisan meg van elégedve vele, megszűntek a kutyájának a gyomorsav problémái, ugyanúgy szép fényes a bundája és egészséges a kutya. A másik kutyájuk az RC-től (stafy) degeszre hízott, most a Joserával szépen visszaállt normál súlyra, és egészséges.
Egy Landseer tenyésztővel beszéltem Szlovákiából ő is a Joserát adja a kutyáinak, (kiállításra viszi a kutyákat). Szóval ezek tapasztalatok. Érdemes átgondolnod. A nagytestű kutyáknál az alacsonyabb fehérje bevitel segít megelőzni a hirtelen növekedést, ami sokszor diszpláziához vezet, ezért javasolják mindig az alacsonyabb fehérje tartalmú tápokat. És még egy érv a Josera mellett: a kutyák gond nélkül jóizűen szívesen fogyasztják:)
Kicsit hosszú lett bocs :)
:) köszi igen imádom :)
A dog is nagyon szép, volt szerencsém hozzá egy barátomnak volt, sajnos 8 éves koráig élt csak, de egy tünemény kutya volt :) A veséjére nagyon kell vigyázni a dognak az az egyik gyenge pontja, könnyen felfázik....sajnos ez vitte el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!