Amstaffot szeretnék, hol találok?
Fajtiszta minden kutya. Te fajtatisztát keresel. Ezekkel legyél tisztában, mielőtt új kutyát veszel magadhoz.
Ha fajtatiszta kutyát akarsz, ahhoz jár a törzskönyv, és általában olyan 10-120 ezer forintért kapod meg törzskönyvvel, 8 hetesen, oltva, féreghajtva, chippelve. De mivel a menhelyek tele vannak, sok helyen vannak ilyen fajták is, inkább egy menhelyet keress fel, és válasszatok onnan!
Nálam a fajtatiszta azt jelenti,h az apja és anyja is amstaff,nem pedig mindenféle mezei kutya.nem menhelyről szeretnék kutyát.azok is aranyosak a maguk módján,de én ehhez ragaszkodom.Nyílván csak törzskönyvvel és EGÉSZSÉGESEN venném.Volt nekünk már egy,de sajnos el kellett altatni,mert annyira szenvedett a betegségétől.
Azt írtad, hogy FAJTISZTA kutyát keresel. Minden kutya fajtiszta, mert nem volt az ősei között például macska.
A fajtatiszta meg az a KUTYA, amelyiknek bizonyítható a származása, legalább 4 generációra visszamenőleg!Ezért kezdtem ezzel a mondandóm elejét.
Azt írhattad volna, hogy menhelyről eszed ágában sincs hozni, akkor nem írtam volna. Arra figyelj, hogy 8 hetesen, chippelve, oltási könyvvel hozd csak el a kutyát, GARANCIÁVAL. Ez egy szerződés, amibe azt írtok bele, amit akartok, pl ha a kutyának mégis örökletes betegsége lesz, akkor a tenyésztő vállalja a kezelés költségeinek a fizetését. De ez rátok van bízva.
Hmm,hát igen a kötekedés nem szép dolog :)
Jó,végülis mindegy egy betű ide vagy oda :D
Azért volt hasznos is a mondanivaló végén.Pl ez a szerződéses téma.Ezt ki lehetne próbálni
Hát én még az életbe nem hallottam olyat, hogy ALLERGIA miatt el kellett ALTATNI egy kutyát... Nem vagyok benne biztos, hogy nektek pont ilyen fajtát kellene választani... De ha érdekel, mondok pár jó kennelt: Robustaff, Tiger's Tattoo, Naplás Gyöngye.
Még valami. Kiskutyát soha ne színre válassz, mert lehet gyönyörű kék vagy tigriscsíkos, ha olyan domináns, hogy a kis szaros fél éves korára sakkban tartja az egész családot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!