Az Alszkai klee kai-t úgy tudom nem lehet kapni Magyarországon se a környékén. Azonban Angliában van ilyen kutyatenyészet! Hogyan tudnám behozatni-behozni a kutyát onnan?
Vagy esetleg tudtok alaszkai kutyákat amik kisméretüek ,mint az alaszkai klee kai?
Vagy úgymond ilyen "téli kutyák" ,és persze kicsi????
Úgy tudom ezek nem is bejegyzett fajta, ezért nincs tenyésztő itt. De javítsatok ki ha tévedek.
Kis méretű spicc jelegű még a pomerániai törpespicc, Német Kis spicc, Shiba inu. Én ezeket ismerem.
Elismert fajta, csak nem az FCI által, hanem Amerikában valami más szervezetnél... Pontosan nem tudom, erről többet lehet olvasni itt: [link]
Amúgy a kérdésre válaszolva igen, van Angliában. Ez úgy működik, hogy felveszed a kapcsolatot a tenyésztővel ezen az oldalon megtalálod őket: [link] ), személyesen találkoztok, megbeszélitek a dolgokat, majd ha szerencséd lesz, akkor 3-4-5 év múlva megszületik a kiskutya (ugyanis hatalmas várólista van ezekre a kiskutyákra), kiutazol érte (mert shippingel nyilván nem postáznak élő állatot), kifizeted azt a 2-3-4 ezer eurót, majd hazautazol vele, és honosíthatod a törzskönyvét. Saccperkábé másfél millió magyar forintot jelentene ez, amiből mondjuk több értelme lenne szerintem itthonról akár egy pomerániait venni, de ezt mindenkinek szíve joga eldönteni.
A pomsky meg amúgy csak egy "divatkeverék", semmilyen szervezet nem ismeri el, egy beteges túltenyésztett "terméke" a szaporítóknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!