Minek kell meglennie ahhoz hogy valaki hivatásos kutyatenyésztő lehessen?
Olyan nincs hogy hivatésos kutyatenyésztő.
Az csak egy hobbi, nem lehet megélni belőle.
elhivatottságnak, pénznek,területnek,és sok lemondásnak.
a fajta lényegtelen, ha szereted az állatokat.
megélni nem tudsz belőle.
vagy rengeteg pénz beleinvesztálsz,és sok-sok év múlva elismert tenyésztőként elmondhatod: nem a pénzért csinálom :)
Bocsi, a kérdéshez tartozik, de erre válaszolnék:
" A kérdező egy szóval sem írta, hogy meg akar gazdagodni belőle, erre a válaszolók nagy százaléka azzal kezdte, hogy ebből nem lehet megélni, ami igaz is de nem ez volt a kérdés. Hivatásának szeretné tekinteni, ahogy nekem lejött, nem pedig meggazdagodni belőle, csak valószínűleg nem tudja mi fán terem ez, ezért szeretne elindulni. Mi van ha a segítségetekkel- mert jó tanácsokat adtok- 20 év múlva elismert, jó tenyésztő lesz? :)
"
Mert nem úgy lesz valaki tenyésztő, hogy elhatározza, hogy én most kutyát fogok tenyészteni.
Ebből max. egy szaporító sikeredik.
A tenyésztő úgy születik, hogy valaki beleszeret egy vagy több fajta kutyába és addig keresgéli a tökéletest, míg úgy találja, hogy ő fogja tudni megalkotni. Ennek érdekében beszerzi majd a majdnem tökéletesnek vélt szukát és keres hozzá egy olyan kant, aki remélhetőleg a majdnemet ki tudja javítani.
Aki viszont úgy indul, hogy én most bizony tenyészteni akarok, az legfeljebb kutyákat fog gyártani, de nem lesz belőle tenyésztő.
22:36
Totálisan egyetértek veled!!! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!