Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Minek kell meglennie ahhoz...

Minek kell meglennie ahhoz hogy valaki hivatásos kutyatenyésztő lehessen?

Figyelt kérdés
Úgy értem kell e ehhez valami végzettség, és mindent amit tudtok a témáról kérlek írjátok le! Köszi
2010. jan. 27. 18:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Olyan nincs hogy hivatésos kutyatenyésztő.

Az csak egy hobbi, nem lehet megélni belőle.

2010. febr. 7. 17:18
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Hivatásos kutyatenyésztő? Tudtommal ilyen nem létezik. Elmondanám, hogy nem lehet belőle megélni, viszont elég költséges hobbi ( minőségi táp etetése, oltások, tkv, kiállítások, kölykök felnevelése, stb.) Az alap pedig, -az én szemléletem szerint- hogy kitűnő eredményű,teljesen kivizsgált, jó idegrendszerű szülőktől származó kölyköt vegyek. Nem mellékes dolog az sem, ha bepillantást nyerünk a kölykök eddigi nevelkedésének helyére, körülményeire. Röviden, tömören, légy kutyatenyésztő, szentelt életed EGY fajtának, és csak azzal foglalkozz. Minőségi kutyákkal kell nekiindulni, következetesen végezni amit csinálsz, és megbecsült tenyésztő lehetsz. De NE a pénz miatt csináld.
2010. febr. 7. 22:10
 13/19 anonim ***** válasza:

elhivatottságnak, pénznek,területnek,és sok lemondásnak.

a fajta lényegtelen, ha szereted az állatokat.

megélni nem tudsz belőle.

vagy rengeteg pénz beleinvesztálsz,és sok-sok év múlva elismert tenyésztőként elmondhatod: nem a pénzért csinálom :)

2010. febr. 8. 08:22
 14/19 anonim ***** válasza:
50%
A kérdező egy szóval sem írta, hogy meg akar gazdagodni belőle, erre a válaszolók nagy százaléka azzal kezdte, hogy ebből nem lehet megélni, ami igaz is de nem ez volt a kérdés. Hivatásának szeretné tekinteni, ahogy nekem lejött, nem pedig meggazdagodni belőle, csak valószínűleg nem tudja mi fán terem ez, ezért szeretne elindulni. Mi van ha a segítségetekkel- mert jó tanácsokat adtok- 20 év múlva elismert, jó tenyésztő lesz? :)
2010. febr. 8. 09:31
 15/19 anonim ***** válasza:
Bocs,de ha valaki hivatásos,azt jelenti,hogy abból a tevékenységből él.
2010. febr. 8. 09:34
 16/19 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy akkor én értettem félre a kérdést, ill. magamból indultam ki. Nekem van munkám és van hivatásom. A munkámból élek, tartom fenn magam, a hivatásom meg azért csinálom, mert szeretem, nem a pénz miatt. Számomra az nem lenne hivatás, ha miközben csinálom, számolgatom a hasznot.
2010. febr. 8. 10:09
 17/19 anonim ***** válasza:
inkább ne legyél! csak nézz be egy menhelyre, minek kéne még szaporítani szegény kutyákat?
2010. febr. 8. 10:27
 18/19 Akiteki ***** válasza:

Bocsi, a kérdéshez tartozik, de erre válaszolnék:

" A kérdező egy szóval sem írta, hogy meg akar gazdagodni belőle, erre a válaszolók nagy százaléka azzal kezdte, hogy ebből nem lehet megélni, ami igaz is de nem ez volt a kérdés. Hivatásának szeretné tekinteni, ahogy nekem lejött, nem pedig meggazdagodni belőle, csak valószínűleg nem tudja mi fán terem ez, ezért szeretne elindulni. Mi van ha a segítségetekkel- mert jó tanácsokat adtok- 20 év múlva elismert, jó tenyésztő lesz? :)

"

Mert nem úgy lesz valaki tenyésztő, hogy elhatározza, hogy én most kutyát fogok tenyészteni.

Ebből max. egy szaporító sikeredik.

A tenyésztő úgy születik, hogy valaki beleszeret egy vagy több fajta kutyába és addig keresgéli a tökéletest, míg úgy találja, hogy ő fogja tudni megalkotni. Ennek érdekében beszerzi majd a majdnem tökéletesnek vélt szukát és keres hozzá egy olyan kant, aki remélhetőleg a majdnemet ki tudja javítani.

Aki viszont úgy indul, hogy én most bizony tenyészteni akarok, az legfeljebb kutyákat fog gyártani, de nem lesz belőle tenyésztő.

2010. febr. 9. 22:36
 19/19 anonim ***** válasza:

22:36

Totálisan egyetértek veled!!! :D

2010. febr. 10. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!