Milyen kötelező szűrések vannak yorkynál és
csivavánál hogy tenyészteni lehessen velük?
Figyelt kérdés
Törzskönyves,tenyésszemlés kutyusokról van szó,kiállitásra is megyünk májusban,kötelező szűrésekről nem találtam semmit..
2010. jan. 27. 17:59
1/10 anonim válasza:
hd ed szűrések de két fajtával nem hiszem hogy jó ötlet elkezdeni tenyészteni még egy fajtával is nagy munka
2010. jan. 27. 18:07
2/10 anonim válasza:
Patella és diszplázia, de hallottam a szívultrahangról is...
2010. jan. 27. 18:47
3/10 anonim válasza:
Yorkshire terrier:Térdkalácsficam,
Légcsőösszeomlás,
Szürke hályog
Csivava:Vízfejűség,
Lágy koponyatető,
Tüdőérszűkület,
Zöld hályog
2010. jan. 27. 19:57
4/10 anonim válasza:
Szerintem májusban nyugottan kérdezd meg a töbi kiállítót milyen szűrésekre szokták elvinni, vagy fajtagondozó klub elnököt is megkérdezheted. Gondolom tagja vagy egynek !
2010. jan. 28. 08:51
5/10 anonim válasza:
Nekem az a tapasztalatom, hogy ezeknél a fajtáknál nem divat szűrni, még komolyabb tenyésztők között sem. Az, hogy kiállítanak, csak egy része a tenyésztésnek. De hátha találsz olyan embereket a kiállításokon, akik tényleg komolyan veszik a szűréseket, bár szerintem ilyen fajtáknál kevés ilyen tenyésztőt fogsz találni. Már csak azért is gondolom ezt, mert a honlapjaikon nincsenek szűrési eredmények feltüntetve... :S De a fajtagondozó egyesület jó tipp, ők meg fogják tudni mondani, mikre figyelj oda. (Ha hülyeséget mondtam, akkor pedig elnézést...)
2010. jan. 28. 13:24
6/10 anonim válasza:
És muszáj hozzátennem, hogy nagyon örülök, hogy ilyen felelősen gondolkozol a tenyésztésről! Ritka ez a hozzáállás ilyen fajta kutyák tenyésztői között! Gratulálok, csak így tovább!
2010. jan. 28. 16:22
7/10 Akiteki válasza:
Semmilyen fajtánál nem kötelező még a szűrés. A MEOE várhatóan 2011-től teszi kötelezővé.
De attól még el lehet végeztetni bárkinek, ha egészséges kiskutyákat szeretne.
Tenyészteni nem attól lehet vele, mert megvannak a szűrése, ennek egyetlen előfeltétele a tenyészszemle.
És persze a tenyésztő hozzáértése.
2010. febr. 1. 21:42
8/10 anonim válasza:
Valóban nem kötelező, de normális tenyésztőnek ez nem kérdés, megcsináltatja... Viszont ha nincsenek meg bizonyos dolgok, akkor a kölyköknek felülbélyegzett lesz a törzskönyve. Amennyiben egy fajtánál nincs kötelező szűrés, úgy csak a tenyészszemle kell ahhoz, hogy ne bélyegezzék felül a törzskönyvet, ill. a szülőknek megfelelő korban kell lenniük.
2010. febr. 2. 14:55
9/10 Akiteki válasza:
Ismétlem: NINCS kötelező szűrés. Egyik klub sem teheti kötelezővé, míg a központ nem engedélyezi. (Tudom, mert megcsináltam a saját tenyésztési szabályzatunkat és külön szóltak, hogy nem írhatom bele, hogy kötelező, csak ajánlani lehet, különben nem fogadja el a MEOE)
Csak ajánlani lehet, és mindenkinek lelkiismeretére van bízva, hogy tenyészt-e szűretlen kutyával.
Kedves kérdező: keresd meg a fajtaklubot és érdeklődj náluk. [link][link]
2010. febr. 2. 21:24
10/10 anonim válasza:
Bár hihetnék azt, hogy kötelező, hátha akkor többen megcsináltatnák... :S :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!