Milyen kutyátok van? És mért őt választottátok épp?
Figyelt kérdés
Kutyust szeretnénk vásárolni és nem tudom milyen fajta legyen.Több is szóba jöhet,kertes házba lakunk ,de a lakásban is lehetne a kutyus.Érvek,ellenérvek is érdekelnek.Mit ajánlanátok?2010. jan. 27. 12:01
12/23 anonim válasza:
Német dog!
Egyszer elmentünk egy kutyakiállításra és megállt mellettem egy Német Dog.. Hatalmas termetével, mackós pofájával, kedves természetével levett a lábamról. És 2009 karácsonyára megvettük életem első Német dogját... Nem is vágyom más fajta kutyára... nyáron jön a következő dog.. mert ugye párban szépek:P
13/23 anonim válasza:
szerintem először nézegess a neten képeket, videókat különböző fajtákról, figyeld meg az utcán, ismerősöknél a kutyákat és többek közt ez alapján te magad válassz ki két-három fajtát, amelyik neked szimpatikus. ha ez megvan, utána érdemes azoknak a fajtáknak jobban utánanézni, utánaolvasni, és akkor már szerintem le is szűkül a kör arra a fajtára, ami neked tetszik. ha kutya vásárlásban gondolkodsz, kell, hogy legyen egy pár fajta, ami már mos szimpatikus neked, szerintem. ha vonzódsz valami miatt az adott fajtához, sokkal könnyebb vele bánni, mintha valami miatt egy olyan kutya kerül hozzád, ami nem illik a személyiségedhez. Apámnak volt egy csodaszép németjuhásza, messziről tetszenek is, de egyszerűen nem illünk egymáshoz. elismerem, hogy szép kutya, de én pl. nem tudnék vele mit kezdeni, bárki ajánlaná is...
14/23 anonim válasza:
Nekem is keverék/menhelyi kutyáim vannak(egy yorki mix, egy husky, egy collie mix, egy westie mix, és egy nagyon mix) Meglátni és megszeretni, egyik sem tervezett kutya volt, csak jött és hóditott. A "silány mínőség" tényleg elég rosszul van megfogalmazzva. Menhelyen is vannak fajtatiszta egészséges "minőségi" kutyák. Ha tenyésztőtöl akarsz, akkor rákell szánnod kb. 100.000ft azért egy nagyon jó "minőségű" kutyát kapsz, de természetesen lekell ellenőrizni a papírokat, szűlőket, körülményeket (olcsokutya.uw.hu).
15/23 anonim válasza:
Nem is értem " silány minőség" nekem 5 kis kutyám van egy yorki mix és a többi mind keverék de különben menhelyen is lehet találni nem igazi fajtatiszta de ilyen mix-ek vannak (bár lehet hogy találnál) szerintem jól fontold meg a menhelyi kutyáknál nincs oda adób szerethetőbb kutya eszt hidel nekem és mindenki másnak !!
16/23 A kérdező kommentje:
Elnézést a megfogalmazásért,kijavitom magam:A szaporitókra gondoltam ahol sinylödnek a kutyák,ilyentől nem szeretnék vásárolni!!!!!!!Amúgy a szüleimnek keverék kutyusuk van,én hoztam őt a Bőnyi menhelyről kb 2 évvel ezelőtt.Semmi bajom velük..Elnézést. mégegyszeris..Nekem az Akita,szánhúzó félék,bullmastiff,csivava,és yorky tetszik elsősorban..
2010. jan. 27. 14:42
17/23 A kérdező kommentje:
Németjuhász keverék kutyus,értelmes,szófogadó,és tényleg hálás..
2010. jan. 27. 14:44
18/23 anonim válasza:
A csivavák nekem is nagyon tetszenek, de engem lebeszéltek róla, mert igen kényes jószágok. Mondjuk ki tudja, tán egyszer még lesz, majd ha nagyobb lesz a gyerekem.
19/23 anonim válasza:
hát yorki vagy akita?... pl. nagyon különbözik a mozgásigányük, máshogy kell lefárasztani őket. ha végiggondolod a napirendedet, hogy hány órát tudsz sétálni velük, milyen helyre tudod kivinni őket, pl. van-e olyan hely a környékeden, ahol rendesen meg tudsz futtatni egy nagyobb mozgásigényű kutyát, vagy csak kis park van a közelben, ahol a yorkit ugyan ki tudod fárasztani, de egy husky-t nem hiszem... szóval ettől is függhet a döntésed.
20/23 anonim válasza:
nekem westie odajött és elvitte anyum táskájéát és az ölemben aludt :)) jajj imádom(L) ennek 7-8 hónapja azóta velem van :)))
spitz-terrier keverék: menhelyen megláttam és rögtön beleszerettem(L)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!