Hogyan tudnám leszoktatni a hisztiről a kutyámat, ha elmegyünk otthonról?
Amikor el akarok menni otthonól és nem akarom vinni magammal a kutyát, akkor mutatok az ujjammal a szoba felé és mondom neki, hogy: - Menj vissza! Erre berohan a szobába. Azért szoktam beküldeni, hogy ne ugráljon az ajtóban, és tulajdonképpen azóta nem hisztizik, mióta így ráparancsoltam.
De az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy egyszer kint megvertem és üldöztem befelé mérgesen és megijedt. Nem szeretem hogyha kinyílik az ajtó és ő kiszalad a folyosóra, ezt nem engedem neki. Tehát ha kijön az előszobába, csak mutatok neki a ujjammal és vissza is szalad. Eleinte topogtam, mintha kergetni akarnám, amikor még nem volt biztos a dolgában, és félúton megállt.
De mára már elértem azt, hogy rendesen visszamenjen a szobába, ne csak félig. És megerősítésként amikor visszament, mindig mondtam neki, hogy Ókos kutya, és ha én is visszamentem, akkor adtam neki kaját, azért, hogy legyen valami motivációja. Tudja hogy jót csinált és akkor meg van dícsérve.
A tu kutyátok szerintem nem tudja hogy ti azt karjátok, hogy csendben várjon titeket.
Mert azt is meg lehet csinálni, hogy leülteted bent, és kimész kis időre, aztán ha a kutya kijött és hallod, az ajtó elöl kintről is rászólhatsz, hogy: - Menj vissza!
Én csináltam, mert nehogy azt higyje, hogyha kint vagyok, akkor már bármit megtehet. Ha nem vagyok otthon, akkor se menjen ki az előszobába. Ha otthon vagyok kimehet, de csak akkor ha megengedem neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!